Nep Rekl

A pártok is civil szervezetek (mik a pártok és hogyan működnek, mi a politika röviden, közérthetően.)

A párt az egy civil társadalmi szervezet, egy egyesület, amely működésében deklarálja a közéleti ill. politikai tevékenységet.

Szerzõnek odaitélt pontok: 100/100

A párt az egy civil társadalmi szervezet, egy egyesület, amely működésében deklarálja a közéleti ill. politikai tevékenységet.
Ezért az egyesülési jogról szóló törvény mellett mellet a Párt törvény is vonatkozik rá.
A választásokon is ezért csak ők indulhatnak, hiszen ők deklarálták alapszabályukban, hogy közéleti azaz politikai tevékenységet folytatnak és közéleti szerepet kívánnak vállalni.

nep.pngA párt az egy civil társadalmi szervezet, egy egyesület, amely működésében deklarálja a közéleti ill. politikai tevékenységet.
Ezért az egyesülési jogról szóló törvény mellett mellet a Párt törvény is vonatkozik rá.
A választásokon is ezért csak ők indulhatnak, hiszen ők deklarálták alapszabályukban, hogy közéleti azaz politikai tevékenységet folytatnak és közéleti szerepet kívánnak vállani.
Sajnos az újabb törvények szerint ma már nem kötelező a magát a "párt" megjelölést az ilyen politikai szerepet vállaló pártok nevében megjeleniteni, ezért sok párt egyszerűen kihagyja a nevéből ezt a szót.
Igy pl. hívhatja magát akár egyesületnek, mozgalomnak, szövettségnek, fórumnak, arcvonalnak, érdekvédő szervezetnek vagy bárminek, amit csak akar.
Azonban ez a tényeken nem változtat, mert minden közéleti azaz politikai szerepet vállaló szervezet amely alapszabályában rögzítve politikai tevékenység azaz közéleti szerepvállalását deklarálja annak bizony bírósági bejegyzésében benne van hogy PÁRT és akként is működik!
Mert bizony csak ekkor indulhat a választásokon.
Sorolhatnék egy csomó pártot, amely mozgalomnak hívja magát, vagy fórumnak, vagy szövettségnek, de minek, hiszen nap mint nap találkozhatunk velük. (Pl. Fidesz is "szövettség")

A demokrácia mibenlétét megtalálhatjátok a wikipédián azt nem fogom itt leírni.
Ma is népképviseleti, érdekképviseleti demokrácia van Magyarországon.
Az a "civil" szervezet győz egy választáson, amely megszerzi a többségi szavazatokat.
4-évente az emberek elmennek szavazni, és leteszik a voksukat az egyik civil szervezet mellett.
Aki a legtöbb szavazatot kapja az kormányoz 4-évig.
A Fidesz most 2/3-ot kapott.
Legközelebb is lesznek választások és lehet más szervezetre is szavazni, senki mögött nem álnak fegyverrel, azért, hogy kire adja le a szavazatát. És nem is mondják meg nekik előre, hogy kire kell szavazni.
Mindenki arra a szervezetre szavaz, akire akar.
A társadalom többségének akarata érvényesül.
Ma is úgy van, a többség dönt mindenben, egyrészt ezt jelenti a demokrácia is.
Hogy mindenki tisztában legyen vele, minden politika, az is ha nem érdekel a politika, az is ha csak szidsz valamit, vagy valamivel nem értesz egyet és véleményt nyílvánítasz, az is ha nem mész el szavazni.
Az is politika ha kijelented, hogy pártfüggetlen vagy, az is ha azt mondod hogy politikamentes vagy.
Az is politika ha butaságokat beszélsz valamiről, amiről fogalmad sincs és a közéletet érinti.
Az is politika, ha drága kenyér, a tej, a túró, és nem tudod megvenni, mert kevés a fizetésed, az is ha erről elmondod a véleményed a szomszédodnak, nyílvánosan, vagy bárhol.
A politika a jövőről szól a tiétekről az enyémről, és gyermekeink jövőjéről.
Ha rosszul csináljuk mi és gyermekeink isszák meg a levét.
A politika magát a közéletet jelenti.

Sokan mondják, hogy pártok nélküli demokráciát akarnak.
A közvetlen demokrácia nem létezik, nem is létezhet, egy sima utópia, mert, ha már két három ember összefog egy cél elérése érdekében, pl. a parlamentben és közösen lépnek fel, azaz előre megbeszlik, hogy mire fognak szavazni az már pártoskodás az már párt.

Néhányan beszének arról, hogy a királyság a megoldás, csak ezek az emberek nem gondolnak bele igazán annak mibenlétébe, a királyság alapesetben diktatúra, személyi kultusz és ami vele jár.
Abban a pillanatban nincs törvényhozás, ill. a király szava a törvény.
Ennek szerencsére ma Magyarországon esélye sincs.

Persze lehet handabandázni, zöldségeket beszélni, királyságról szónokolni, Napóleont játszani, hordón szónokolni, mindenkinek joga van, mint ahogy ahhoz is hogy buta legyen.
Ez is demokrácia része.
Azonban ezek a fentiekben leírt tényeken nem változtatnak.
Vagy megérti őket valaki, vagy nem.
A végkifejlet szempontjából lényegtelen.

A többség akarata érvényesül.


Nemzeti Értékelvű Párt

Vissza a főoldalra