kedd 28 október 2014

Posticon Néhány gondolat az internetadóról, mosószeradóról és az ilyen "kis" adók bevezetéséről és persze a demokráciáról

Posted on 28 okt : 15:55 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

Levai_gyorgy.pngSajnos a tüntetést a szocialista kötődésű szatellit-szervezetek szervezték, akik magyarországi megítélése mélyponton van, az aktivisták is hozzájuk igen közel álló személyek és valószínűleg így próbálnak meg több szimpatizánst szerezni.
Gyakorlatilag a szocialisták (szoc-libek) saját szimpatizánsaikat hívták ki az utcára.
Gondolom azért azt tudja mindenki, hogy egyik napról a másikra egy újonnan  alakult szervezetnek nem lehet ilyen tömeg a háta mögött.

Nekünk a NÉP-nek sincs, pedig mi is pár éve már megalakultunk.
Talán érthető, hogy azért szervezték egyedül ők, mert minden más kisembereket képviselő párt el van nyomva, semmilyen támogatást nem kap, és így pl. tiltakozni sem tud, nemhogy tömegeket megmozgatni.

Ráadásul ezeknek a szervezeteknek a technikai feltételei is hiányoznak gondolok itt pl egy roppant egyszerű dologra a kihangosításra.

Enélkül pl. semmilyen megmozdulást nem lehet szervezni.

Másrészt az un. parlamenten kívüli pártok semmiféle médiafelületet nem kapnak, véleményük kifejtésére.

Tovább...
kedd 21 október 2014

Posticon Gondolatok, kérdések az elmúlt 25-évről

Posted on 21 okt : 08:58 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

 Olvasgatva a különböző politikai erők írásait, tulajdonképpen nagy dilemma elé kerültem, talán nem is annyira dilemma, hanem elgondolkodtatam az itt vitatkozó tulajdonképpen akárhány mai, vagy éppen ha úgy tetszik 25-éve hatalmon volt, vagy levő parlamenti "elittel" és azok képviselőivel, ill. képviselőik mondandójával kapcsolatban.

A problémám a következő és ezzel kapcsolatban az alábbi kérdések merültek fel bennem: 

Tovább...
szombat 20 szeptember 2014

Posticon Ennyi magyar dolgozik minimálbérért vagy kevesebbért

Posted on 20 szept : 08:55 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

kenyer.jpegA 2012-es 1,263 millió után tavaly már 1,345 millióan szereztek minimálbér vagy az alatti munkaviszonyból származó bérjövedelmet - derül ki az adóhatóság legfrissebb összesítéséből.

2013-ban az összes adóbevalló (4,494 millió személy) 30 százaléka realizált a minimálbérnek megfelelő, vagy annál kisebb összegű munkaviszonyból származó jövedelmet; vagyis 1,345 millióan. A 2012-es adatok szerint akkor még a bevallók 28 százaléka, vagyis 1,263 millió ember vallott be legfeljebb minimálbéres jövedelmet a munkaviszonyából - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2013 adózási tapasztalatait összesítő dokumentumából.

Tovább...
kedd 17 június 2014

Posticon Rosszabbul élünk, mint tíz éve

Posted on 17 jún : 19:37 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

vs.jpgMagyarországon a helyzet egyre rosszabb. A létminimum alatt a minimálbér, a közmunkásoknak járó ötvenezer forint pedig még a minimálbérhez viszonyítva is szörnyen alacsony, nemhogy a létminimumhoz képest. Ennyiből egyszerűen nem lehet megélni ma Magyarországon. Mára másfélszer annyi családnak okoz gondot az élelmiszer-vásárlás, mint 6 éve, a szociális kiadások pedig csak Görögországban csökkentek jobban az elmúlt években Európában, mint nálunk.


Ma másfél millió embert érint lakhatási szegénység, és több mint 4 millió ember élhet a létminimum alatt. A legszegényebbekhez, csaknem egymillió emberhez, akik fával, vagy szénnel fűtenek, még a rezsicsökkentés sem ért el. Mindezek alapján kijelenthetjük: Magyarországon mára csupán a privilegizált kevesek teljesítenek jobban. A társadalom legszegényebbjei, a legrászorultabbak számára a helyzet egyre rosszabb.

Tovább...
kedd 10 június 2014

Posticon Döbbenetes adatok - vesztett a minimálbér a létminimummal szemben

Posted on 10 jún : 18:23 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

eletEgy kétkeresős, kétgyermekes családnak havonta 253,8 ezer forint kellett tavaly az elfogadható színvonalú megélhetéshez.

Magyarországon a létminimum egy felnőtt számára a múlt évben átlagosan 87 510 forint volt, a 2012-es 85 960 forint után − derül ki a KSH friss számításaiból. Az egy főre jutó érték háztartástípusonként az 54−87,5 ezer forintos sávban szóródott 2013-ban. A statisztikusok létminimumon azt az összeget értik, ami biztosítja a folyamatos életvitellel kapcsolatos szerény − a társadalom fejlettségi szintjén konvencionálisan alapvetőnek minősülő − szükségletek kielégítését. A fogyasztáson alapuló és abszolút küszöbnek megfelelő küszöbérték nem az egyetlen − és a gyakorlatban nem is a leginkább használt − mutató, mivel ez nem jelent feltétlenül szegénységet, hanem egy olyan jövedelmet, amely lehetővé teszi az alapvető szükségleteken túli igények kielégítését is.

Tovább...
péntek 03 január 2014

Posticon Kik vagyunk, mit akarunk? (NÉP)

Posted on 03 jan : 18:14 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

nepA Nemzeti Értékelvű Párt, a NÉP pártja.
Meghatározása  hazafias néppárt.

A NÉP párt elsősorban az emberek széles rétegének az érdekeinek képviseletét, védelmét kívánja politikai tevékenysége során előtérbe helyezni
. 
Célunka mai magyar kizsákmányoló politika megváltoztatása, egy szociálisan érzékeny, emberközpontú, az emberek véleményét, akaratát figyelembe vevő politikára.
Jellemzően a „kisemberek”, a munkavállalók, a bérből és fizetésből élők,és a magyar mezőgazdasági, ipari vállalkozók. ill. vállalkozások, és a magyar nép érdekeit szem előtt tartva kívánja gazdaságpolitikáját kialakítani, politikájával segítve ezen társadalmi rétegek európai színvonalú felzárkózását, az európai szintű bérezés, és munkahelyi környezet kialakításával, így biztosítva a XXI. századi európai társadalomnak megfelelő emberhez méltó rendes megélhetését.

Mi, a NÉP pártban az emberek, azaz az önök érdekeit kívánjuk képviselni, hiszen mi is önök közül kerültünk ki!
Politikánkat tekintve patrióták, gazdaságpolitikánkat tekintve protekcionista gazdaságpolitikát képviselünk, amely azt jelenti, hogy elsősorban Magyarország és a magyar gazdaság érdekeit tekintjük elsődlegesnek.

Mit is jelent ez, milyen intézkedéseket tervezünk?

 • A stratégiai vállalatokat állami tulajdonba vesszük, hiszen ezek a vállalatok elsősorban az ebben az országban élő emberek kiszolgálását végzik. Ennek keretében állami kezelésbe kell venni az elektromos ipart, a gáz és kőolaj ipart, és az olyan szolgáltatási ágakat, amelyek az emberek nagy tömegének nyújtanak szolgáltatásokat, pl. víz-, és csatornaművek, szemétszállítás, amelyet meggyőződésünk szerint nem lehetett volna privatizálni.

 • Meg kívánjuk védeni a magyar földet.

 • Helyre kívánjuk állítani a hazai mezőgazdasági termelést, támogatjuk a mezőgazdasági szövetkezetek kialakítását, továbbá az állami földeken az állami gazdaságok létrehozását.
  Mottónk a magyar árut a magyar boltok polcaira.

 • Helyre kívánjuk állítani a hazai termelő tevékenységet, az értékteremtést. Elsődleges szempont a hazai nemzeti gazdaság védelme, és az azt alkotó, 100%-osan magyar tulajdonban lévő kis- és középvállalkozások élvezzenek törvényi védelmet, valamint nagyobb mértékű adókedvezményeket!

 • Helyre kívánjuk állítani a magyar feldolgozó ipart, mint pl. a húsfeldolgozás, a tejtermelés, textilipar, cukorgyártás és még hosszasan sorolhatnánk.

 • Helyre kívánjuk állítani a ország más, hagyományosan kiváló termelő iparágait, pl. fogyasztási cikkek területén, cipőgyártás, ruhagyártás, a hűtőgépgyártás, mosógépgyártás, cementgyártás és még szintén sorolhatnánk azt a rengeteg ágazatot, amit elprivatizáltak és külföldi kézbe adtak.

 • Természetesen ezek mind-mind munkahelyeket teremtenek és nem a külföldi tőkére épülnek, hanem a magyar emberek szaktudására.

 • Azt képviseljük, hogy a politikusok által hivatali idejükben elkövetett törvény- és szabálysértések ne évüljenek el! Legyenek visszamenőlegesen büntethetőek!

 • Meggyőződésünk, hogy mindennemű kárpótlást, kisebbségi önkormányzati finanszírozást és más etnikai alapokon nyugvó pénzbeli juttatásokat a magyar állam határozatlan időre függessze fel országunk anyagi helyzetére való tekintettel!

 • A mindenkori magyar kormány biztosítsa a tisztességes európai szintű bérezést a foglakoztatás minden területén!

 • Az adózás rendszerét úgy kell kialakítani, hogy a személyi jövedelemadó a társadalmi szolidaritás elve alapján normalizálódjon, többsávos adórendszer bevezetésével! Fizessenek a több adót a gazdagabbak!

 • Meggyőződésünk, hogy az államnak kötelessége betiltani az uzsora kamat használatát úgy bankok mint a magánszemélyek esetében is, egyben a magyar állam maximalizálja és szabályozza a hitelkamatok mértékét.

 • Mi, a Nemzeti Értékelvű Párt felelősségre kívánja vonni mindazon bankokat és ezen bankok vezetőit, amelyek az ún. "devizahitelezéssel" hitel károsultaknak kárt okoztak. A törvényhozás hozzon olyan törvényeket, amely az ilyen jellegű tevékenységet a jövőben megtiltja és amely nevesítve is büntetni rendeli az ilyen jellegű tevékenységet
  Ezen törvényi szabályozás pedig kategorikusan mondja ki, ill. rögzítse, hogy az így megkötött szerződések érvénytelenek minősülnek.

 • Ingyenessé kívánjuk tenni az oktatást és az oktatáshoz kapcsolódó taneszközöket az első diploma megszerzéséig.

 • A nyugdíj alanyi jogúvá tétele a nyugdíjkorhatár elérése után.

 • Alanyi jogúvá kívánjuk tenni az egészségügyi ellátást.

  A mi álláspontunk szerint a felsoroltakon kívül rengeteg intézkedés megtétele lenne szükséges, az életünk és a gazdaságunk minden területén, amelyre itt nem térhettünk ki a korlátozott méretek miatt, mert csupán annak felsorolása is több tíz oldalt tenne ki.


  A mi pártunk, a Nemzeti Értékelvű Párt egy független emberközpontú párt, amely nem tartozik bele a mai magyar parlamenti nómenklatúrába.
  Mi egy teljesen új irányt képviselünk, mi egy emberi, emberközpontú magyar társadalomban látjuk a jövőt.


  Nemzeti Értékelvű Párt

  (Minden jog fenntartva)

Ugrás az oldalra  1 2 3 4 5 6 7 8 

Hírkategóriák