szombat 29 június 2013

Posticon Az Ujgurok – a nép, amely csak a magyart tartja rokonának

Posted on 29 jún : 12:59 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

ujgurok.jpgAz ujgur testvéreink  eredetileg Mongóliában éltek, elődeik tagjai lehettek a hunok törzsszövetségének.

Négyezer éves történelmük, szépséggel és titkokkal teli kultúrájuk van – ők az ujgurok. Távoli földön, Belső-Ázsiában élnek, de a magyarokat rokonaiknak tartják. Bármennyire is furcsa, sokkal többet tudnak rólunk, mint ahogy azt gondolnánk.
A tízmilliós ujgur kisebbség Kína nyugati részén , a hivatalos nevén Hszincsiang Ujgur Autonóm Tartományban él. Az ujgurok egymás között hazájukat csak Ujgurisztánnak illetve Kelet-Turkesztánnak hívják, vagy épp mindkettőnek. A húszmilliós Hszincsiang Kína egyik legnagyobb tartománya. Területén, amely 16 –szor nagyobb Magyarországnál, 13 etnikum él. Legnagyobb lékszámban az ujgurok. Az ötven éve tartó erőszakos kínai betelepítések miatt már arányuk 50 százalék alá csökkent. A türk nyelvcsaládhoz tartozó ujgurok a történelem során figyelemre méltó kulturális kincset halmoztak fel, amely a 19. században a térségbe érkező kutatókat és felfedezőket is bámulatba ejtette.

Tovább...

Posticon Tárihi Üngürüsz. Őstörténetünk titkai

Posted on 29 jún : 12:51 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

Tharih-i ÜngürüszA magyarok őstörténetének talán legfontosabb forrását a 19. század közepén az isztambuli bazárban találta meg Vámbéry Ármin, de az Akadémia az 1980-as évekig titkosította a rendkívüli kódexet.

Százhúsz évig hevert az Akadémia polcain a magyar ősgeszta kézirata, amelyet Vámbéry Ármin fedezett fel az Isztambuli bazárban.

A magyar régmúltról szóló, egyik felbecsülhetetlen értékű krónikánk, a „Tárihi Üngürüsz” az ősmondáktól a mohácsi vészig mutatja be Magyarország történetét. Több neves kutató úgy véli, hogy ez az eredeti ősgeszta.

(A Tarih-i Üngürüsz letölthető: innen)

Tovább...
vasárnap 23 június 2013

Posticon Óriási a nyomor Magyarországon, közel négymillióan élnek a létminimum alatt.

Posted on 23 jún : 11:27 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

Sokkoló becslést tett közzé Ferge Zsuzsa szociológus egy nemrég megjelent írásában. A Magyar Újságírók Országos Szövetségének felkérésére írt cikkben a szociológus azt írja: közel négymillióan élnek a létminimum alatt.

 Ételosztás a szegényeknek

Ez első hallásra sokkolónak tűnik, de a szakembereket nem érhette meglepetésként: utolsó létminimum-számítását 2010-ben tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal, s a számított értékek alapján a lakosság 37 százaléka, azaz 3,7 millió ember él létminimum alatt. (Ez egy főre vetítve 2010-ben átlagosan 64 ezer forint volt.)


A szociológus szerint a létminimum alatt élők száma az elmúlt másfél év szegényedési tendenciái alapján 2012-ben már elérheti a négymilliót. Ferge Zsuzsa rámutat: a létminimum alatt a 2000-es évek elején hárommillióan, az évtized közepén pedig már 3,2 millióan éltek. Vagyis az elmúlt néhány évben hétszázezer emberrel bővült a relatív nélkülözők aránya. Nagyon fontos tisztázni ugyanis: a létminimum nem jelent minden esetben szegénységet.

A KSH a létminimum összegét úgy határozza meg, hogy „az biztosítja a folyamatos életvitellel kapcsolatos szerény szükségletek kielégítését”, azaz valamivel a léthatár fölött van. E számítás azonban arra mindenképpen alkalmas, hogy világosan jelezze: egyre lejjebb csúsznak a középosztályhoz tartozó családok, a szegénység mélyül. Ferge Zsuzsa szerint a számok azt is mutatják, „hogy a középosztálynak is mind nagyobb része küzd elemi megélhetési gondokkal”.

Tovább...
csütörtök 23 május 2013

Posticon Nyílt levél az országgyűlés képviselőinek és parlamenti pártjainak!

Posted on 23 máj : 17:22 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

nep.pngA Nemzeti Értékelvű Párt a kampányfinanszírozással kapcsolatos törvénytervezettel több ponton nem értünk egyet, mert az sérti az esélyegyenlőséget és a tisztességes választáshoz való jogot, a demokratikus alapelveket, azon túl pedig diszkriminatív.

Kifogásoljuk, hogy a hatalmon levők mindig elfelejtenek ilyen kardinális kérdésben azokkal egyeztetni és vitát rendezni, akiket ez a törvény érint, mindent csak egymás közt döntenek el, pedig a kampányfinanszírozási törvény az összes a választásokon indulni kívánó pártot érinti, így azokat is, akik ma még nem tartoznak a parlamenti pártok közé!

Számunkra úgy tűnik a hatalom arra törekszik, hogy a mai parlamentben ülő pártokat betonozzák be a parlamentbe és ezen keresztül a hatalomba!
Valószínűleg ezért van az, hogy a kampányfinanszírozásra fordítandó összeget csak önök a ma is milliárdos költségvetéssel rendelkező parlamenti pártok finanszírozására kívánják fordítani a kampányfinanszírozási törvényben biztosítandó kampánytámogatási összegeket!
Lehetséges, hogy önök így szeretnének saját maguknak egy kis „ingyen pénzt” biztosítani a parlamenti pártok által évente felvett pártfinanszírozáson túl?
Uraim önök azokat a kitételekkel adnák a kampány finanszírozást, hogy :

Tovább...
szombat 11 május 2013

Posticon Még több magyar szegényedett el

Posted on 11 máj : 10:52 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

ures_zseb.jpegMa körülbelül másfélszer annyi háztartás tartozik az egy főre jutó jövedelme alapján a legkisebb jövedelmi sávba, mint ahányan tartoztak 2005-ben. Az utóbbi két évben is jelentősen nőtt a szegények száma.

A Tárki legfrissebb háztartás-monitoringjában a 2012-es évben vizsgálta többek között azt, hogyan alakultak a lakossági jövedelmek, nőttek-e ezen a téren az egyenlőtlenségek, mélyebb lett-e a szegénység, hogyan alakult a háztartások fogyasztása. 2061 háztartás-interjút és 3787 egyéni kérdőívet dolgoztak fel elemzésükben.

Amit valószínűleg sokan éreznek, vagyis hogy az utóbbi két évben is tovább nőtt a szegénység, azt a kutatás is igazolta. A vaskos tanulmány legfőbb megállapításait foglaljuk össze.

Tovább...
szombat 09 február 2013

Posticon Bedőlt devizahitelesek - váratlan pofon jöhet

Posted on 09 febr : 10:32 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

devizahitelesekEgy év elteltével kitehetik a szűrét az ócsai lakóparkból azon eladósodott lakáshiteleseknek, akiknek ingatlanát ezen idő alatt sem tudja értékesíteni bankjuk. Az első 80 ház bérletére február 15-ig pályázhatnak a rászoruló családok. A beruházás teljes költsége alapján a házak négyzetméterára több mint félmillió forint.

Önhibájukon kívül is kikerülhetnek az ócsai lakóparkból a bedőlt lakáshitelesek. A jelenleg épülő lakóparkba a szociálisan rászoruló, jelzáloghitel adósságot felhalmozó személyek költözhetnek be, az első ütemben 80 házba, 80 család. A beköltözőket pályázaton választják ki, a pályázat beadási határideje február 15-én jár le. A rendeletben meghatározott szabályok szerint azok pályázhatnak, akiknek jelzáloghiteles házát már elárverezték, vagy kijelölték kényszerértékesítésre, de még nem adták el, de várhatóan a pályázati döntésig (március 25.) arra sor kerül.

Azok pályázatát is támogathatja azonban a bírálóbizottság, s velük bérleti szerződést köthet a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. (NET), akik a döntés meghozataláig nem veszítik el ingatlanjuk tulajdonjogát, de egyéb pályázati feltételnek megfelelnek. Így azoknak a beköltözőknek, akiknek meglévő házát a bérleti szerződés aláírásától számított egy éven belül nem tudja eladni a hitelező bank, megszűnik az ócsai bérletük, ki kell költözni a lakóparkból. Az RTL Klub Házon kívül című műsorában szerdán bemutatott egyik pályázó egy olyan bedőlt lakáshiteles volt, akinek házát már egy éve nem tudja eladni bankja, s előfordulhat, hogy arra a következő egy évben sem kerül sor. Ráadásul ezen idő alatt az adóssága is tovább növekszik.

Tovább...
Ugrás az oldalra  1 2 3 4 5 6 7 

Hírkategóriák