csütörtök 07 február 2013

Posticon A havi ötszáz eurót is alig éri el a magyar átlagbér

Posted on 07 febr : 13:17 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

Átszámítva a havi ötszáz eurót is alig-alig éri el a magyar átlagbér: tavaly novemberben a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, költségvetési intézmények­­­­nél és nonprofit szer­ve­zeteknél a nettó kereset 142 900 forint volt, ezen belül a fizikai foglalkozásúaké 99 800, a szellemi foglalkozásúaké 188 600 forintot tett ki. A bruttó átlag­ke­re­setek 4,6 százalékkal, a csa­ládi ked­vez­mény fi­gye­lem­bevé­te­le nélkül számított nettók 2 százalékkal ha­ladták meg az előző év azo­nos időszakának mutatóit.

 

A közfoglalkoztatás hatását kiszűrve a nettó keresetek átlag 3,6 százalékkal emelkedtek, ami a reálbér egyértelmű csökkenését jelzi, mivel novemberben 5,2 százalékos volt a fogyasztói árak emelkedése.

Tovább...
csütörtök 10 január 2013

Posticon Egyre több a szegény Magyarországon

Posted on 10 jan : 10:47 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

Egyre több a szegény MagyarországonEgy év alatt 1,5 százalékponttal 13,8 százalékra emelkedett 2011-re a szegénységi arány Magyarországon. Más szóval, a szegénységi küszöb alatt élők száma 152 ezer fővel 1 millió 363 ezer főre bővült. Súlyos anyagi depriváltságban azonban jóval többen, több mint kétmillióan élnek, ami népességarányosan a negyedik legrosszabb az uniós tagállamok között


A jövedelmi szegénység mérésénél a háztartások összes nettó jövedelmét figyelembe veszik úgy, hogy minden egyes háztartástag munkából, társadalmi juttatásból, illetve vagyonból származó jövedelmet összegzik, és csökkentik a fizetendő adókkal és járulékokkal. A szegénységi arány azokat jelzi, akik a medián jövedelem 60 százalékánál kevesebb jövedelemmel rendelkeznek. A szegénységi küszöb forintban mérve 2010-ben alig haladta meg a havi nettó 62 ezer forintot. 

152 ezer fővel többen kerültek szegénységi küszöb alá 


A KSH frissen publikált adataiból kiderül, a szegénységi küszöb alatt élők száma 2010-ről 2011-re 152 ezer fővel 1 millió 363 ezer főre emelkedett. 413 ezer 0-17 éves gyermek (a növekedés csaknem 39 ezer fő), 880 ezer 18-64 éves felnőtt (a növekedés csaknem 106 ezer fő), továbbá 69,5 ezer 65 éves és idősebb személy (a növekedés 7,5 ezer fő) élt a szegénységi küszöb alatt. A fenti adatok is azt bizonyítják, hogy a lakosság más rétegeivel összehasonlítva az idősek relatív helyzete jónak mondható - írja a KSH, ami nagyfokú stabilitással párosul a nyugdíj rendszeressége és kiszámíthatósága miatt. 

Tovább...
péntek 19 október 2012

Posticon Itt az újabb Matolcsy-csomag! - megint a kisemberek fizetnek

Posted on 19 okt : 19:35 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

Ébredj magyar!

Matolcsyék újabb megszorító csomagot jelentettek be.  

Az Orbán-kormány azt a látszatot próbálja kelteni,  mintha a tehetősek, a gazdagok és a bankok fizetnék meg az újabb megszorításokat, azonban a valóság az, hogy velünk kisemberekkel akarnak mindent megfizettetni.
A kisemberekre hárítja át a kormány a terheket, míg a gazdasági "elit" bankok, és tehetősek, köszönik szépen jól el lesznek.
Mindenért a magyar kisemberek fognak ismét fizetni.
A megoldás: magyarok végre össze kell fognunk!
A pénzügyi és gazdasági hatalom  addig szipolyozhat ki bennünket, ameddig hagyjuk!

"

Itt az újabb Matolcsy-csomag!


MatolcsyÚjabb megszorításokat jelentett be szerda reggel Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter alig másfél héttel azután, hogy bejelentettek egy 530 milliárdos kiigazító csomagot. Az új csomag közel akkora, mint az eggyel korábbi, 367 milliárd forint.

A két héttel ezelőtti csomagot a kormány elégségesnek tartja a 2013-as hiánycél tartásához, de az Európia Bizottság nem. Ezzel az értékeléssel a kormány nem ért egyet, de elfogadja azt, ezért újabb intézkedésekre kerül sor azért, hogy  kikerüljön a túlzottdeficit-eljárás alól és hogy ne veszélyeztesse a kohéziós pénzekhez való hozzáférést- mondta Giró-Szász András kormányszóvivő a parlamentben.

Tovább...
kedd 09 október 2012

Posticon Százötvenezerrel nőtt a szegények száma Magyarországon - Közel 1,4 millióan éltek tavaly a 62 ezer forintos szegénységi küszöb alatt

Posted on 09 okt : 19:05 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

Ételosztás, szegénység
Ételosztás a szegényeknek
Közel 1,4 millióan éltek tavaly a 62 ezer forintos szegénységi küszöb alatt, 150 ezerrel többen, mint egy évvel korábban.

Egy év alatt 1,5 százalékponttal nőtt a jövedelmi szegénységi arány Magyarországon, így 2011-ben 13,8 százaléknál volt ez a mutató - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal friss elemzéséből. A szegénység korcsoport szerinti vizsgálatából kiderül, hogy az életkor emelkedésével párhuzamosan fokozatosan csökken a szegénységi arány, illetve a  kockázat. 

Összességében a vizsgált egy év alatt - az egyedülálló személyre meghatározott - havi nettó 62 ezer forintos szegénységi küszöb alatt élők száma csaknem 152 ezer fővel, 1,363 millióra nőtt. Ezen belül a 0-17 éves gyermekek körében 39 ezerrel 418 ezerre, a 18-64 éves korosztályban 106 ezerrel 880 ezerre nőtt a szegények száma a KSH adatai szerint. 

Tovább...
péntek 07 szeptember 2012

Posticon NEMZETI ÉRTÉKELVŰ PÁRT , a NÉP pártja !

Posted on 07 szept : 15:50 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

21d.jpgA Jobbik 2010 előtt létező  szakmai csapatából és a hazájuk iránt elkötelezett  nemzeti érzelmű emberekből megalakult új nemzeti erő: a NEMZETI ÉRTÉKELVŰ PÁRT a NÉP pártja!

A Nemzeti Értékelvű Párt magyar nemzeti értékeken alapuló és nemzeti elveket való szellemiségében patrióta, gazdaságpolitikáját tekintve protekcionista elveket képviselő párt, amely emberi méltóságot tiszteletben tartó társadalom megvalósítására törekszik, melynek védett és támogatott alapsejtje a család.


A Nemzeti Értékelvű Párt a nemzet egészét kívánja képviselni.
A párt elsősorban az emberek széles rétegének az érdekeinek képviseletét kívánja politikai tevékenysége során előtérbe helyezni, ezért a párt összefogásra törekszik a vele hasonlóan gondolkodó, vagy hasonló értékeket valló hazafias szervezetekkel.

A NÉP pártja úgy gondolja, hogy csak egységesen vagyunk képesek fellépni a mai magyar társadalmat érintő kizsákmányoló erőkkel szemben, és csak egységes fellépéssel és társadalmi összefogással állítható meg Magyarország további eladósodása, és kizsákmányolása.

A Nemzeti Értékelvű Párt céljai:
A magyar nemzet és a magyar haza szolgálata.
Mi a magyar NÉP pártja kívánunk lenni és feladatunknak érezzük, hogy azokat az embereket is képviseljük, akik számára az átlagos életszínvonal és normális megélhetés csak ábránd, akiknek a munkabére, nyugdíja csak a mindennapi megélhetésük fedezésére elég, a fogyasztói társadalom kihívásainak egyre kevésbé képesek megfelelni.
Jellemzően a „kisemberek”, a bérből és fizetésből élők, és a magyar vállalkozások, kereskedők és termelők érdekeit szem előtt tartva kíván politizálni, politikájával segítve ezen társadalmi réteg európai színvonalú felzárkózását.

Meggyőződésünk, hogy a magyar ember értelmes, dolgozni, boldogulni és fejlődni akar! Ehhez olyan állami képviseletre van szüksége, amely az embert szolgálja, amely a jogszabályokat és törvényeket úgy módosítja, ahogyan azt a mindenkori fejlődés és a társadalom érdeke megköveteli, de egyben az országban élő emberek számára stabilitást, biztonságot és védelmet nyújt!

Nekünk elegünk volt a 23-éve tartó ígérgetésekből a félrevezetésből, a vadprivatizációból, az emberek rabszolgasorban tartásából!
Meggyőződésünk, hogy a Magyarországon élő emberek  tisztességesen akarnak élni!
Normális európai béreket akarnak, normális megélhetést!
Normális, valódi értéket teremtő, termelő munkahelyeket!
Alanyi jogú és tisztességes nyugdíjat, valódi elszámoltatást,
Nem pedig egy tányér rizst ebédre, és végrehajtókat a nyakukba!

Aki tisztességes magyar embereket akar látni a parlamentben, tisztességes emberközpontú politizálást szeretne és ember központú, normális gazdaságpolitikát az támogassa a NEMZETI ÉRTÉKELVŰ PÁRT-ot!

A NÉP pártja várja soraiba a vele hasonlóan gondolkodó embereket!


Nemzeti Értékelvű Párt

os.mti.hu

vasárnap 22 július 2012

Posticon Jó reggelt, egy éve kormányon vagytok, és már sokadszorra lesz miattatok magasabb a következő törlesztőrészletem.

Posted on 22 júl : 23:07 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

Olvastam egy igen érdekes cikket az alábbi linken: http://index (dot) hu/velemeny/2011/09/09/a_legnagyobb_ellenzeki_part_a_fidesz/ Ezzel kapcsolatban néhány dolog jutott eszembe:

 

Kedves FIDESZ!


Eddig ez a harmadik ciklusa ennek a csapatnak a 21-év alatt.

Igazán nem mondhatják, hogy nem kaptak eddig esélyt. 

Most sem az a fontos nekik, hogy azokon az embereken segítsenek, akikről eddig már 80-bőrt lehúztak.


Minden egyes mozdulatukkal a gazdagokat támogatják, amióta a parlamentbe megjelentek.

Igaz, ezek a tények igazak minden parlamentben ülő erőre.

Az eddig eltelt 21-22-év alatt azon kívül, hogy megtömték családjuk, és csókosaik zsebeit semmivel nem foglalkoztak.

Az emberek megélhetésével, anyagi-emberi boldogulásukkal nem érdekelte őket, és ma sem érdekli.

Aztán mindenre a piac hatalma, és szabályozó rendszerét próbálták ráerőltetni, ami mérhetetlen butaságra vallott.

Felsorolhatnék itt sok dolgot a vadprivatizációtól, a cselédtörvénytől kezdve a banki károsultak csomagjaiig, azonban ezt a hely szűke miatt nem teszem.

Egy szónak is száz a vége, maguk is nagyban részt vettek abban, hogy az országot az ön szavaival élve "még jobban eltapossák" nincs itt szó arról, hogy a gazdaságot külföldről mozgatnák, hanem pusztán arról van szó, hogy a parlamenti erőknek egyetlen tevékenységre futotta, a zsebeik megtömésére, és persze az ország kiárusítására.

Ez olyannyira sikerült is nekik, hogy nem maradt az országnak a mai parlamenti elitet és csókosaikat kivéve, betevő falata sem.

Most meg azon siránkoznak, hogy a külföldi tőke irányítja az országot, meg, hogy vissza kell szerezni a szuverenitásunkat. 

Kérdezze már meg valaki önök közül Orbán Viktort, hogy mit értett ezalatt?

Hogy mit kell visszaszereznünk?

Tudtommal az alkotmány szerint Magyarország SZUVERÉN Köztársaság....

Ki foglalta el ezt az országot katonailag? 

Ha ez valóban így van, hogy Magyarország nem független (szuverén) állam, akkor nem kéne közölni a lakossággal, hogy kik szálltak meg bennünket, és melyek a megszálló erők?

A FIDESZnek ma és a többinek is egyetlen dologra futja most is, a választójogi törvény átalakítására....és úgy csinálnak, mintha az hű de mennyire fontos lenne az országnak.

Tudják mi lenne a fontos, újjáépíteni az országot, annak gazdaságát, munkahelyeket és nem pedig cselédmunkát teremteni...ez lenne a fontos!

Nem pedig az, hogy úgy alakítsák át a törvényeket, hogy csak ők maguk maradjanak a parlamentben.....teljhatalommal.

Ugrás az oldalra  1 2 3 4 5 6 7 

Hírkategóriák