csütörtök 12 július 2012

Posticon Az EP felszólította Romániát Verespatak ügyben

Posted on 12 júl : 21:02 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

verespatak.jpgA romániai hatóságoknak minden körülményt mérlegelniük kell, mielőtt döntést hoznak a verespataki aranykitermelés beindításáról, és tiszteletben kell tartaniuk az EU valamennyi idevonatkozó irányelvét – áll abban a jelentésben, amelyet az Európai Parlament (EP) petíciós bizottsága csütörtökön fogadott el Brüsszelben a testület romániai tényfeltáró látogatásának eredményeiről.

A román hatóságoknak a petíciós bizottság szerint alaposan meg kell indokolniuk azt, ha áttérnek az arany korábbi, úgynevezett flotációs technológia segítségével történő kinyeréséről a cianid alapú kinyerésre – emelte ki Bagó Zoltán néppárti EP-képviselő az állásfoglalásból. Nyilatkozatában Bagó Zoltán úgy fogalmazott, hogy „határozott, meggyőző és Magyarország számára rendkívül kedvező" dokumentumot fogadott el az EP-testület.

Tovább...
szombat 30 június 2012

Posticon A Nemzeti Értékelvű Párt követelései

Posted on 30 jún : 15:04 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

16:15:46

2012-07-26

Összeállítottunk egy pár kisebb pontot Magyarország irányítására/jogrendszerére vonatkozó stratégiánkról, ami nem annyira lényeges, ha más pártok is átveszik, illetve kényelmetlen lenne lobogójukra tűzni, ezért eddig nem is tették meg (és valószínűen nem is fogják megtenni):

1. Mi, a Nemzeti Értékelvű Párt (NÉP) követeljük, hogy a magyar állam, annak kormánya és független bírósága ismerje el, hogy sérülnek a romák emberiségi jogai Magyarországon, és biztosítsa számukra a kivándorláshoz szükséges feltételeket, amennyiben lemondanak magyar állampolgárságukról!

2. Mi, a Nemzeti Értékelvű Párt (NÉP) követeljük, hogy a politikusok által hivatali idejükben elkövetett törvény- és szabálysértések ne évüljenek el! Legyenek visszamenőlegesen büntethetőek!

3. Mi, a Nemzeti Értékelvű Párt (NÉP) követeljük, hogy mindennemű kárpótlást, kisebbségi önkormányzati finanszírozást és más etnikai alapokon nyugvó pénzbeli juttatásokat a magyar állam határozatlan időre függessze fel országunk anyagi helyzetére való tekintettel!

4. Mi, a Nemzeti Értékelvű Párt (NÉP) követeljük, hogy legyen elsődleges szempont a hazai nemzeti gazdaság védelme, és az azt alkotó, 100%-osan magyar tulajdonban lévő kis- és középvállalkozások élvezzenek törvényi védelmet, valamint nagyobb mértékű adókedvezményeket!

5. Mi, a Nemzeti Értékelvű Párt (NÉP) követeljük, hogy a személyi jövedelemadó a társadalmi szolidaritás elve alapján normalizálódjon, többsávos adórendszer bevezetésével! Fizessenek a több adót a gazdagabbak!

6. Mi, a Nemzeti Értékelvű Párt (NÉP) követeljük, hogy a mindenkori magyar kormány biztosítsa a tisztességes európai szintű bérezést a foglakoztatás minden területén!

7. Mi, a Nemzeti Értékelvű Párt (NÉP) követeljük, hogy Magyarország köztársasági elnökének személyét népszavazás döntse el, és a népszavazáson bárki elindulhasson!

8. Mi, a Nemzeti Értékelvű Párt (NÉP) követeljük, hogy Magyarország mindenkori kormánya az azt megelőző választási eredményeitől függetlenül rá két évre kötelezően megerősítő népszavazást írjon ki és tartson!
Amennyiben a kormánypárt a bizalmi szavazáson megbukik, úgy írjon ki új demokratikus választásokat!

9. Mi, a Nemzeti Értékelvű Párt (NÉP) követeljük, hogy a hazánkban levő nemesfémek, vagy belőlük készült tárgyak (réz, ezüst, arany és ezek tetszőleges arányú vagy összetételű ötvözetei) külföldre ne legyenek szállíthatóak, sem ott értékesíthetőek!

10. Mi, a Nemzeti Értékelvű Párt (NÉP) követeljük, hogy a hazánkban működő bankokat tisztességes működésre kötelezzék, ennek szigorú  törvényi feltételeit a magyar állam teremtse meg.

11. Mi, a Nemzeti Értékelvű Párt (NÉP) követeljük, hogy a magyar állam tiltsa be az uzsora kamat használatát a bankok és magánszemélyek esetében is, egyben a magyar állam maximalizálja és szabályozza a hitelkamatok mértékét.

12. Mi, a Nemzeti Értékelvű Párt (NÉP) követeljük, hogy a magyar állam vonja felelősségre mindazon bankokat és ezen bankok vezetőit, amelyek az ún. "devizahitelezéssel" hitel károsultaknak kárt okoztak. A törvényhozás hozzon olyan törvényeket, amely az ilyen jellegű tevékenységet a jövőben megtiltja és amely nevesítve is büntetni rendeli az ilyen jellegű tevékenységet
Ezen törvényi szabályozás pedig kategorikusan mondja ki, ill. rögzítse, hogy az így megkötött szerződések érvénytelenek minősülnek.


A Nemzeti Értékelvű Párt,
a NÉP pártjának elnöksége.

kedd 19 június 2012

Posticon Minden nemzeti gondolkodású embert szívesen látunk közöttünk!

Posted on 19 jún : 16:00 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

nep.pngA Nemzeti értékelvű Párt, a NÉP pártjában minden nemzeti gondolkodású embert szívesen látunk!

Sok emberrel vesszük fel a kapcsolatot, sajnos sokan nagyon bizalmatlanok, sokan megcsömörlöttek a politikától, mert átverte őket a Jobbik, FIDESZ, vagy más pártok.
Igyekszünk mindenkit meggyőzni, hogy a haza és a nemzet sorsa nem pillanatnyi fellángolás, vagy megcsömörlés kérdése, és a hazafiaknak akkor is tenni kell a dolgukat, ha kiábrándultak egy pártból, vagy mozgalomból! 

Ma ott tartunk, hogy mi hazafiak nem engedhetjük meg magunknak, hogy hátradőljünk, mert a haza és nemzetünk sorsa nem tűr halasztást!

Nem azt mondom, hogy már holnap bekövetkezhet a katasztrófa, hanem azt, hogy bármikor a jövőben!

Lehet nem holnap, vagy holnapután, lehet, hogy 10-év múlva.....

(Mindenki tudja, ismeri a mostani helyzetet, azt nem szeretném itt egy hozzászólás kapcsán ecsetelni.) 

Mindenki tudja, érzi és látja, hogy kevés az idő!
Kérünk benneteket ne csüggedjetek el!  

A magyar nemzet romokban, a magyar emberek elszegényedve, morálisan nagyon megtépázva, ellehetetlenítve, fogyóban, történelmünk meghamisítva, és folyamatos hamisítás alatt!

Ha össze kéne hasonlítani az előző korok eseményeivel a tatár dúlás sétagalopp volt ahhoz képest, amit ma átél és megtapasztal a magyar nemzet.

Ezt a háborút nem fegyverrel vívják, hanem pénzel, hatalommal, morálisan és intellektuálisan!

Nekünk hazafiaknak az a feladatunk, hogy a magyar nemzetet, a magyar hazát megmentsük, hogy az fennmaradjon az utánunk következőknek!

Tartozunk ezzel őseinknek, unokáinknak és a jövő MAGYAR NEMZEDÉKÉNEK!

Történelmünk során, a magyarságnak mindig sikerült talpra állnia az idegen, minket megszálló hatalmak rombolása és dúlásai után! 

Nem akarom most felsorolni, most és itt ezeket a hatalmakat, aki ismeri a történelmünket az pontosan tudja miről beszélek.

Mi bízunk benne, hogy ez most is sikerülni fog! Lévai György a NÉP elnöke

Bízunk abban, hogy a magyarság képes a valódi összefogásra és rabláncainak elszaggatására ebben a pénzhatalmi morális, intellektuális háborúban!

Ehhez kérjük a ti, magyarok, az itt élő magyar ajkú népek őseink, Istenünk és Boldogasszony Anyánk segítségét!

 

Lévai György

Nemzeti Értékelvű Párt,

a NÉP pártja. 


hétfő 28 május 2012

Posticon Az IMF jogai Magyarországon

Posted on 28 máj : 09:38 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

IMFEgy igen érdekes olvasmány az IMF-nek biztosított jogokról Magyarországon!

Érdekes, hogy erről az összes parlamenti párt hallgat!
Az állítólag "nagy hazafiak" is a szatellit szervezeteikkel és mentőpártjaikkal együtt!

Vajon miért?


"Az 1982. évi 6-os számú Törvényrendelet (Tvr.) 9. cikkelyének 2. szakasza alapján, az IMF Magyarországon 1982. óta napjainkig korlátozás nélkül vásárolhat ingatlanokat, lakásokat, házakat, cégeket, üzemeket, vállalatokat (egyszóval mindent, ami megvehető és privatizálható adósság fejében).


A Tvr. 9. cikkely 3. szakasza mentesíti az IMF-et hazánkban mindenféle bírói és hatósági eljárás alól. Magyarország területén, magyar bíróság, az IMF semmiféle ügyletébe nem avatkozhat bele.


Az IMF megvásárolt tulajdonait bérlőkkel szemben is teljes ez a jogvédelem, az IMF viszont bárkivel szemben kezdeményezhet bírósági eljárást Magyarországon.
A Tvr. 5. szakasza alapján az IMF irattárai teljes mértékben sérthetetlenek, az IMF semmiféle adatszolgáltatásra nem kötelezhető semmiféle hivatal részére Magyarországon.


A Tvr. 6. szakasza alapján az IMF minden vagyona és követelése mentes bármilyen nemű korlátozástól, rendszabályok, ellenőrzések és bármilyen természetű moratórium alól hazánkban.


A Tvr. 8. szakasza alapján az IMF valamennyi kormányzója, ügyvezetője, helyettesei, bizottsági tagjai, képviselői, tanácsadói, tisztségviselői és valamennyi alkalmazottja is mentesül mindenféle jogi eljárás alól Magyarországon;


A Tvr. 9. szakasza alapján az IMF valamennyi vagyona, jövedelmei, követelései és ügyletei teljes mértékben adómentességet, vámmentességet és illetékmentességet élveznek Magyarországon."

A rendelet itt teljes terjedelmében olvasható: Link,

szerda 23 május 2012

Posticon Felesleges tipus váltás?

Posted on 23 máj : 19:59 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

mhu.jpg1993-ban az orosz államadósság egy részéért, pontosabban 800 millió dollárért 28 darab MiG-29-es érkezett Oroszországból, egy rekord idő alatt lebonyolított szerződéskötést követően.
 
Aránytalanul sokat műrepültek, pedig a harcászati alkalmazás sokrétűbb, és számos nagyon fontos repülési feladat alacsonyabb túlterheléssel jár, ezekre azonban kevesebb figyelmet fordítottak.
 
Mindezek ellenére a MiG-29-esben még sok potenciál rejlett, amit egyértelműen bizonyítanak a közelmúlt eseményei, több országban is az üzemidő hosszabbítás mellett döntöttek. 
Ezt követően a gépek akár 2030-ig is szolgálatban maradhatnak, vagyis kiválthatták volna a Gripen-eket.
Magyarországnak is több különböző korszerűsítési programot ajánlottak fel, de az akkori kormányzatok a NATO-ra hivatkozva mindenképpen nyugati típust akartak magyar felségjellel látni. 
Mint azóta bebizonyosodott, a szervezet részéről csak az az elvárás, hogy mindenki megfelelő színvonalon oldja meg a saját légterének védelmét, ami akár MiG-21-essel is történhet.
 
A Gripen programra költött több mint kétszáz milliárd forint töredékéből megoldhattuk volna a szükségessé váló feladatokat.

Tovább...
szombat 12 május 2012

Posticon Görögország felmondja az IMF hitelszerződést és államosítja a bankokat

Posted on 12 máj : 18:33 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

Jelenleg a Syriza párt vezetőjénél, Alexisz Ciprasznál van a kormányalakítás joga.
A korábbi két nagy párttal már lezajlottak a tárgyalások.
Cipraszt a tárgyalószobát elhagyva bejelentette, hogy az Új Demokrácia és a Pasok pártokkal nem hoz létre koalíciót, mert a tárgyalások során világossá vált, hogy az IMF hitelszerződést akarják megmenteni, nem a nemzetet. Ciprasz nyilvános beszédében kijelentette, hogy vasárnap a választók visszautasították a megszorítás-párti szerveződéseket.
A Syriza párt vezetője beszéde végén semmisnek nyilvánította a Görögország és az IMF közt fennálló hitelszerződést, és felszólította az Új Demokrácia, illetve a Pasok párt vezetőit, hogy vonják vissza az írásba adott nyilatkozataikat a hitelszerződés melletti elkötelezettségről, és küldjék meg azt Brüsszelnek.

A Syriza vezetője egyben öt pontban összefoglalta azt a gazdaságpolitikát, amit az általa létrehozni szándékozott kormánykoalíció képviselne. Ezek:

1. A hitelszerződés azonnali felmondása

2. Minden olyan intézkedés megtagadása, ami a munkatörvénykönyvet is érintené

3. A választási rendszer azonnali módosítása és a miniszteri mentelmi jog felfüggesztése

4. A bankok államosítása

5. Bizottság felállítása a hitelválság leggyorsabb megoldásainak kidolgozására

Tovább...
Ugrás az oldalra  1 2 3 4 5 6 7 

Hírkategóriák