Néhány gondolat az internetadóról, mosószeradóról és az ilyen "kis" adók bevezetéséről és persze a demokráciáról


 admin    28 okt : 15:55
 Nincs    Gazdaság

Néhány gondolat az internetadóról, mosószeradóról és az ilyen "kis" adók bevezetéséről és persze a demokráciáról

Levai_gyorgy.pngSajnos a tüntetést a szocialista kötődésű szatellit-szervezetek szervezték, akik magyarországi megítélése mélyponton van, az aktivisták is hozzájuk igen közel álló személyek és valószínűleg így próbálnak meg több szimpatizánst szerezni.
Gyakorlatilag a szocialisták (szoc-libek) saját szimpatizánsaikat hívták ki az utcára.
Gondolom azért azt tudja mindenki, hogy egyik napról a másikra egy újonnan  alakult szervezetnek nem lehet ilyen tömeg a háta mögött.

Nekünk a NÉP-nek sincs, pedig mi is pár éve már megalakultunk.
Talán érthető, hogy azért szervezték egyedül ők, mert minden más kisembereket képviselő párt el van nyomva, semmilyen támogatást nem kap, és így pl. tiltakozni sem tud, nemhogy tömegeket megmozgatni.

Ráadásul ezeknek a szervezeteknek a technikai feltételei is hiányoznak gondolok itt pl egy roppant egyszerű dologra a kihangosításra.

Enélkül pl. semmilyen megmozdulást nem lehet szervezni.

Másrészt az un. parlamenten kívüli pártok semmiféle médiafelületet nem kapnak, véleményük kifejtésére.


Gondolok itt bármelyik írott sajtóorgánumra és a hangosmédára is (TV, Rádió).
Persze tudjuk, hogy ez azért van, mert a 25-éve a parlamentben ülő elitek ma már nem szeretnék a hatalmat kiengedni a kezükből és félnek, hogy nekik nem lesz jólfizető húsos állásuk.
Ma azért is olyan kevés a választásokon tapasztalható alacsony részvételi arány, mert az emberek, már nem szívesen szavaznak a 25-éve (egyesek szerint 69-éve) regnáló pártok embereire, hanem szeretnének egy újra szavazni.

Ezeket az újonnan alakult valóban tőlük független szervezeteket azonban elnyomják, kivéve persze az általuk szándékosan létrehozott szervezeteket, pártokat  amelyeket ők maguk támogatnak, ezeket hívják szatellit pártoknak, vagy szatellit szervezeteknek és ezek tulajdonképpen nem jelentenek valódi alternatívát az emberek számára.
Rengeteg példát tudnék mondani a szatellitszervezetekre ma parlamenti pártok közül is.

Attól félnek, hogy ha egy "új" tényleg az embereket képviselő párt ismerté válna a médián keresztül, akkor az emberek rájöhetnének, hogy nem csak a nagy pártok és szatellit-szervezeteik léteznek és az is elképzelhető, hogy nem rájuk szavaznának az emberek, hanem egy emberibb pártra, és ..... ezt nem akarja a valódi hatalom........mert nekik az nem érné meg.

Ez a magyarázata annak, hogy az olyan kis pártok mint mi, miért nem kaphatunk semmilyen médiafelületet sehol, és nem tudunk tüntetni sem, sem pedig megmozdulásokat szervezni, pl. az internetadó ellen sem.
Még belemehetnénk a választási törvény által biztosítot hátrányokra, és különböző büntetésekre, de talán azokról majd egy kicsit később.
Nos ez ám a dekorácia!

Térjünk vissza az internetadóra és a hozzá hasonló "kis" adókra:

Persze mindenki ellenzi az újabb adók bevezetését a jobboldali pártok küzül is (pl. mi is ellenezzük), úgy az internetadó, a mosószerekre kivetett adó csipsz adó, stb., mert tudjuk, hogy az ilyen "kis" adókkal sajnos igencsak megtudják keseríteni a kis emberek mindennapjait.

 

Sajnos sok kisember havi 50-ezer Ft-ból tengődik és őket viselik meg legjobban ezek a "kis" adók.

Az ő zsebükből a fizetések arányát tekintve  a legtöbbet az zsebükből vesz ki a kormány ezen adók bevezetésével.

A probléma abból is ered, hogy ma már minden ügyintézést elektronikusan követel meg a kormányzat, de ezen kívül a különböző munkáltatók, ill. fejvadász cégek is emailban küldött és Europass-os önéletrajzokat követelnek meg, amelyekhez bizony internethozzáférés szükséges.

Megemlíthetném, hogy ugyanezen fejvadászcégek, álláshírdetések vagy munkaügyi portálok, nagy része is az internetről érhető el, így érthető, hogy a kispénzű emberek is kénytelenek internetszolgáltatást vásárolni.
Így bizony őket nagyon is terheli ez az adó.

 

Nem beszélve arról, hogy a szolgáltatók, csomagban árulják szolgáltatásaikat olcsóbban, azaz telefon, internet és televízió egyben.
Ugye ma már a telefont nem kell senkinek elmagyarázni, hogy miért szükséges.

Sokan azt mondhatnák, hogy akkor minek a TV. hát mert a kisemberek más szórakozást nem engedhetnek meg maguknak, sokaknak egyedül a televízió jelenti az egyetlen szórakozási lehetőséget és ablakot a külvilágra, persze az internettel együtt.
Az tudni való, hogy hiába vezetnék be pl. a színházadót, vagy a hangverseny adót (ami talán érthetőbb lenne) az nem érintené az alacsony bérből élő kisembereket , ráadásul nem is jelentene nagy bevételt, mert akik ma színházba és hangversenyekre tudnak járni, ill. annak költségét megengedhetik maguknak az egy igen szűk réteg, ugyanez a helyzet a mozikkal is.
Így az a legszörnyűbb, hogy ezzel az adóval a legszegényebb rétegeket sújtják és ezekről a rétegekről húznak le mégtöbb "bőrt".

Ráadásul az köztudott, hogy ezeknek a rétegeknek az érdekérvényesítő képessége a nullával határos, azt is talán inkább alulról közelíti meg.


Minden jog fenntartva.

Lévai György


Nyomtatóbarát változat


Hírkategóriák