enni.jpgSajnálattal olvassuk és látjuk, halljuk a közmédiában, hogy az Orbán kormány megszüntetné a segélyezést.
Aminek a megszüntetése lehetetlen.

Úgy tesznek, mintha az a havi 22.800-Ft olyan nagyon sok lenne.
Az emberektől pont emiatt vonnak munkavállalói és az ehhez kapcsolódó munkáltatói járulékokat, hogy ha ilyen helyzetbe kerülnek, biztosítottként ne halljanak éhen és legyen ellátásuk.

A Fidesz kormány közmunkával akarja kiváltani a segélyezést
, megoldani a teljes foglalkoztatást, amit ők vívmánynak tartanak és úgy is kommunikálnak.

Hát nem az! Nem vívmány!


Persze ez számukra a statisztikákban jól mutatna és egy sikerpropaganda is felépíthető rá.
De ez csak szemfényvesztés.
Gyakorlatilag azt jelenti, hogy a munkavállalók dolgozhatnak főmunkaidőben, éhbérért!
Egy család, de még egyetlen ember sem tud megélni havi 50-ezer Ft-ból!
Aki olyat mer állítani hogy ez az összeg elegendő a létfenntartáshoz, az nem szegény, nem tudja, hogy mi mibe kerül, fogalma sincs a mai magyar valóságról!

etelosztas1.jpgA közmunkán foglalkoztatottak általában nem csak a kisebbséghez tartoznak, hanem azok a fiatalok, akik iskoláik elvégzése után nem találnak munkát, és az ötven év körüli, dolgos, fehér emberek.
Sokszor azok a cégek, akik megnyerik a közmunkás foglakoztatási pályázatokat (Önkormányzati Kft.-ék, RT.-k, stb.) kirúgják az addig fő állásban foglalkoztatott dolgozóik zömét és közmunkásokkal pótolják,
mert a közmunkabért állami költségvetésből fizetik és az nem a foglalkoztatót, vagy önkormányzatokat terheli, így tesznek szert nyereségre, amit egymás között szétoszthatnak, prémiumként felvehetnek, vagy az önkormányzati képviselőként delegált felügyelő bizottsági tagok jutalomként megkaphatnak.

Már megint nem szól ez másról csak a mutyiról és a kismebrek, a szegények lehúzásáról!

A kormányzat kihasználja azt, hogy az iskolából kikerült, gyakorlat nélküli fiatalok és az 50 évet betöltött emberek a kutyának sem kellenek.
Munkahelyek teremtésről szó sincs, hiszen inkább munkahelymegszűnésekről lehet hallani.

Inkább arról van szó, hogy közmunkában, éhbérért, rabszolgaként dolgoztathatóvá váljanak az emberek tömegei.
Itt ismét nincs másról szó, csak arról, minél olcsóbban foglalkoztassák a munkavállalókat, jogok nélkül, megfélemlítve.

Ráadásul pont kormányzati képviselőktől, akik most oly nagyon közmunkapártiak, hallani hátulról nem nyílvánosan olyan nyilatkozatokat, hogy legszívesebben ki irtanák a közmunkásokat, mert keveset dolgoznak.
Akkor most vívmány, vagy valami más????
Talán rabszolgamunka?
Sokan lenézik a közmunkásokat és a közmunkát, pedig a közmunkások zöme a különböző önkormányzati Kft-knél, „városüzemeltetési Kft.”-nél, vagy parkfenntartásnál dolgoznak, virágot ültetnek, takarítják az utcákat, mert ma még hazánkban sokan eldobálják, ami a kezükben van, a csokipapírtól, a flakonokig és bizony sokszor a gazdagok után takarítanak.
Mert ugye ő méltóságéknál az a szokás, hogy bár a saját területét rendben tartja, de az ott felgyűlt zöld és egyéb kerti hulladékot gátlástalanul kihordja a természetbe, erdőbe, Duna partra, elhagyatottabb fás belterületre, vagy éppen parkba vagy játszótérre.
És bizony kedves gazdagék, ha ők a közmunkások nem tüntetnék el onnan, magukat, vagy az maguk környezetét ellepné a szemét.
Aztán sokan belegondolhatnak abba is, hogy a közmunkások között sok a diplomás ember is, és akit le tetszenek nézni azért, mert a parkot gereblyézi pdig lehet, hogy 2-szer magasabb az iskolai végzettsége van, mint önöknek, csak sajnos az élete úgy hozta, hogy közmunkásként kell vegetálnia., mert erre kötelezte őket a maguk kormánya.

Az is tisztességtelen, hogy az amúgy is nehéz helyzetben levő, a minimálbér és a szegénységi küszöb alatti havi 50-ezer Ft-os közmunkabérből élő családokat a kormány járulékokkal és egy kulcsos adóval sújtja!

Igen!

Adót és járulékot vonnak a létminimum alatti foglalkoztatottaktól, a közmunkáért kapott bérből is, amely nem éri el a minimálbér szintjét sem!

A NÉP meggyőződése:
Progresszív, többkulcsos adó bevezetésére van szükség!
A gazdagoknak nagyobb szerepet kell vállalniuk a társadalmi terhek viselésében.

Az egykulcsos adóval a szegényeket sújtják a kormány azt a bevételkiesést pótolja a szegények megadóztatásával, amely a gazdagok befizetéseiből kiesik, mert nem progresszív az adózási rendszer.