nep.pngMi, a Nemzeti Értékelvű Párt - és elnöke, Lévai György - különböző közösségi portálokon (pl. facebook, stb.) mostanában bírálatokat kaptott (és sok szidalmazást, ill. nyomdafestéket nem tűrő rágalmazásokat) jobbikosok részéről.

 Kifogásolják, hogy bíráljuk őket (no nem ilyen finoman fogalmaztak), és mi ezért hogyan képzeljük velük az összefogást....
Most azt állítják, hogy össze kellene fognunk, mert nyakunkon vannak a 2014-es választások.

Ezzel kapcsolatban természetesen van néhány érthetetlen dolog számunkra:
Hogyan képzelheti az összefogást a jobbik párt, vagy akár a képviselőik, amikor ők éveken keresztül folyamatosan (és természetesen a mai napon is) rágalmaztak, és sarat dobálnak minden nemzeti erőre, avagy ha tetszik mindenkire, vagy egy másik nemzeti erőt képviselő emberre, így természetesen ránk is.

Az is természetes, hogy saját pártjukból mára minden rendes hazafit eltávolítottak, különféle módszerekkel ellehetetlenítettek, vagy elvették a kedvét a politizálástól. Persze, a jobbik viszont közelében sincs annak, amit tőlünk nyugatabbra úgy neveznek, hogy politika - ugyanis a jobbik sohasem épített az építő jellegű kommunikációra, a politikához pedig jó kommunikáció és konstruktivizmus kell, és politikája - felénk és más pártok felé nézve is - kimerült mások lejáratásában, a pocskondiázásában, stb....

Mára a Jobbikban csak a politikailag és gondolataiban is igénytelenebbje maradt, akiknek tudása, intelligenciája és értelmi színvonala vélhetően eléggé alacsony. Megkockáztatom, sokan még az egyszerű és logikus gondolkodásra is képtelenek, mert egyszerűen képtelenek az ok és okozati összefüggések felismerésére, továbbá nem keresik a miérteket, nemhogy a miértekre a válaszokat.
Azért is tartanak ma ott, ahol tartanak tagságuk számának tekintetében.
Azonban ne feledkezzünk meg a pártjukban található azon kevés emberről, akik akár képesek is lehetnének ezeket a visszásságokat belülről is megváltoztatni, ám őket a belső politikai szinteren mesterségesen alacsonyan tartják.
Mindezt természetesen okkal teszik.....
Ezen embereknek természetesen fájdalmas lesz az ébredés, de erről nem mi tehetünk majd. 

Ráadásul, mi egyre inkább úgy látjuk, hogy a jobbik pártja nem véletlenül, hanem szándékosan téveszti az irányt, és vele együtt a célt, és ez a politikai ócsárolás mára már sorozatosan megszokottá vált minden nemzeti erő felé, amelyik nem a jobbik.

A jobbik inkább támad neki egy vele úgymond "hasonlóan gondolkodó" nemzeti erőnek, mint a kizsákmányoló hatalomnak;
gondolok itt olyan úgymond "hasnolóan gondolkodó" nemzeti politikai erőre, mint amilyenek mi is vagyunk, bár természetesen mi már tudjuk, hogy a jobbik célja nem nemzeti erőnek lenni, hanem csak annak állítani be magát - politikai előnyt szerezve ezzel saját maguknak, és azoknak a nemzetközi érdekeknek, akik mögöttük állnak.  

Persze tudjuk, hogy ez sem véletlen, mert így rendelték meg  a jobbiktól a hatalmak - hiszen ezért hozták létre azt a pártot, ami ma úgy hívunk, hogy jobbik. Pedig ki kell mondanunk, hogy a jobbik nem a jobbik, hanem a "rosszabbik" - bár ide egy sz-betűs szó illene igazán - mivel olyan dolgok történtek a háza táján, amelyek talán még az mszp-ben sem....

Azonban természetesen szeretnénk megnyugtatni mindenkit, hogy olyan, magát érdekből nemzetinek tartó "erővel"  nem kívánunk összefogni. Azok, akik szándékosan eltávolítják vagy eltávolíttatják tagjaik közül a hazafiakat, alaptalanul rágalmazzák és megpróbálják lejáratni más hazafias erők képviselőit, egyszerűen nem érdemlik meg az összefogást.

Kétségünk sincs affelől, hogy a jobbikot a mai napon is fémjelző, bármilyen beosztású vezetője vagy vezetői rétege képes ne lenne önös céljai elérése érdekében - bármely célból - a saját embereinek feláldozására és lejáratására. Ugye pontosan ez történt számos esetben, amikor a belső érdek ezt kívánta - erre kiváló példa K. Robi lemondatása a kuruczinfón keresztül, vagy gondolhatnék itt Dósára vagy Ináncsira is, és sajnos itt meg kell emlékezzünk Eszes Tamásról is.
Mindannyian tudjuk, miről szólnak a fenti sorok. 

A jobbiknak és annak felső vezetésének soha nem voltak szentek a saját emberei, azokért soha nem álltak ki, azonban értük felelősséget soha nem vállaltak, és megnyugtathatunk mindenkit, hogy várhatóan soha nem is fognak kiállni senkiért, és semmiért, csak és kizárólag egymásért, és a saját érdekeikért. Így történt ez Gyöngyösön, Gyálon, Hajdúsámonban, Kiskunlacházán, stb. - itt mindenki behelyettesítheti a sajátját, ill. amiről tud.

Ha érdekeik úgy kívánták, vagy valakik veszélyeztették a vezetőik pozícióját, vagy azok érdekeit, akkor ők maguk próbálták lejáratni saját embereiket, vagy direktben, vagy áttételesen. Sok hazafi távozott emiatt, ill. ilyen okból és módon a jobbikból.

Hozhatnánk fel egy csomó példát, de minden megtalálható az interneten, így külön azt nem sorolnánk fel.

Mindezzel kapcsolatban tulajdonképpen csak egy kérdésünk van, amit mindenki számára fel szeretnék tenni - tehát a kérdés:

Önök szerint hogyan állhat ki a Jobbik (párt, vagy annak vezetése, vagy ami tetszik) a magyarság és a magyarok érdekeiért, amikor még a saját embereiért sem áll(t) ki?

(Természetesen magában minden ember tudja a választ, még csak jobb oldalinak sem kellene lenni hozzá.)


- Nemzeti Értékelvű Párt