Közélet - Politika

szombat 31 március 2012

Posticon Az év lebőgése a 22.800 forint foglalkoztatást segítő támogatás és a bűvös 47 ezer forint

Posted on 31 márc : 19:15 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

 nep.pngA Nemezti Értékelvű Párt elfogadhatatlannak tartja a foglalkoztatást helyettesítő támogatás 22.800 Ft és a Strart programban szereplő 47.000 forintos bér mértékét!

A Nemezti Értékelvű Párt felszólítja az arra illetékeseket, hogy a Magyarországon élő állampolgároknak biztosítsa a tisztességes megélhetést, a normális munkabért és az emberhez méltó életkörülményeket!

Az alábbiakban szereplő táblázatokból az is kiderül, hogy mennyiből lehet minimálisan ma Magyarországon eltengődni.
Önök 22 éve, a rendszerváltás óta ezt egyszer sem voltak hajlandóak biztosítani az országban élő emberekenek.

Ennyire fontos csak önöknek a Magyarországon élő emberek sorsa és megélhetése?
Ez uraim az önök szégyene és gyalázata! 
Ahogyan az önök nyilatkozatai is azok!
Látszik, hogy önök nincsenek tisztában az itt élő (mit élő?! Tengődő!!!) emberek életkörülményeivel, sőtt azzal sem, hogy maga az "élet" fentartása mennyibe kerül.
Az, hogy önök semmibe veszik saját statisztikájuk adatait, az is sok mindent elárul.

Jöjjenek az tények és az önök médiájjában megjelent nyilatkozatok, ezek is kellően minősítik a hozzászólókat:
"
„Miután például a 28 ezer 500 forintos, munkanélküliség esetén járó járandóság helyett – ami most csökkent – 47 ezer forintos tényleges bért kap majd a Start munkaprogramban részt vevő 205 ezer ember, ez kifejezetten a szerény, de biztonságos megélhetés felé vezeti azokat, akik korábban 28 ezer 500-ból, rejtélyes módon, de meg tudtak élni" –mondta Matolcsy György a költségvetési bizottság meghallgatásán, 2012.január 27-én.

Kicsit késóbb újból téma lett a dologból, hogy most akkor meg lehet-e élni 47 ezer forintból, vagy sem, Matolcsy György szerint majdnem, Zsiga Marcell szerint igen, meg lehet, Pintér Sándor szerint csak akkor, ha van kecskéje az embernek, Lázár János szerint meg egyértelmű, hogy nem lehet megélni ennyiből.

Az EU mindezek után közel 150 milliárd forintos büntetést helyezett kilátásba, ha tovább növeli Magyarország a költségvetési hiányt, ez pont 3,2 milliószor 47 ezer forint

NÉP

A Matolcsy Györgyre zúduló kritikaáradat miatt több kormánypárti képviselő is magyarázkodni kényszerült, amiből talán a legrosszabbul Zsiga Marcell jött ki .

Ő az RTL Klub Híradójában is szerepelt a 47 ezres történettel, miszerint ebből az összegből igenis meg lehet élni. A mundér becsületét – az eddig is a Parlamentben a nemzetgazdasági miniszter helyett védő államtitkára – Cséfalvay Zoltán mentette meg. 
A pontos Matolcsy idézetettel reagált Gúr Nándor szocialista képviselő akciójára. A honatya 47 ezer forintot gyűjtött össze az éhségmenetben résztvevőktől a nemzetgazdasági miniszternek.

nép

Valóban máshogy hangzik a szerény, de biztonságos megélhetés, de ezt továbbra is nehezen tudjuk elképzelni 47 ezer forintból.

A Központi Stasztikai Hivatal számítása alapján, 2010-ben egy aktív korú egyedülálló létminimuma 78 ezer 736 forint volt. 
A KSH definíciója alapján, ez olyan küszöbérték, ami a társadalmilag még elfogadható szükségletkielégítési szint kifejezője." 
Így biztosítva a folyamatos életvitellel kapcsolatos alapvető szükségletek szerény kielégítését. 

A KSH becslései alapján, ennél alacsonyabb jövedelemből élt a lakosság 37(!) százaléka. 
"

Kérem olvassák el az utolsó sort mégyegyszer!
3,5 millió ember él ma Magyarországon a létminimum alatt! 

Ezt tették önök Magyarországgal a kormányzásuk 22 éve alatt! 

Ez, "kedves" parlamenti politikai "elit" az önök működésének az eredménye, összegzése, és munkásságuk mutatója !!

csütörtök 01 március 2012

Posticon Nyílt levél a Jobbik vezetésének!

Posted on 01 márc : 18:19 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

 Tisztelt, vagy egyre kevésbé tisztelt Jobbikos vezetők! 

muranyizaszloteget.jpgKöztudott, hogy önök minden kommunikációjukban azt hírdetik, hogy ki kell lépni az Európai Unióból, erről szólt Vona Gábor és Morvai Krisztina több fórumon is, és a médiákban is elhangzott nyilatkozataik is erről szólnak.

Önök a "mega" rendezvényükön nagy csinnadrattával még az Euróapi Uniós zászlót is elégették!


A minap arról kaptunk értesítést, hogy az önök OVB delegáltja leszavazta az Európai Unióból való kilépésre vonatkozó aláíróívek hitelesítését.


"Amint a  videón láthatjátok, hallhatjátok, itt nem jogi, hanem politikai döntés történt.

Végtelenül sajnálatos, hogy idáig jutottunk. Nem az a baj, hogy jogilag érvelni képtelen emberek állnak le vitázni, hanem az, hogy nem is értik, amiről beszélnek.

 

És még egy dolog sajnálatos: az OVB egyhangúan határozott az elutasításról.
Van egy párt Magyarországon, amelyik EU-ellenesnek, radikálisnak mondja magát. Ez a Jobbik.

Ma egyértelművé vált: egy dolog beszélni a magyar érdekek védelméről, és egy egészen más dolog tenni is érte.

A Jobbik csak beszélni tud, tenni nem!

Persze, ez nem váratlan, mert a pártrendszer természetes következménye.

Olvass tovább: Link,


Azért is állunk értetlenül és csalódottan a Jobbik hazafiasnak egyáltalán nem nevezhető tettei és tevékenysége előtt, mert ezek szöges ellentétben állnak az Európai Unió megítélésével kapcsolatban.
Egy dolog populizmus miatt zászlót égetni, mert ez aktuálisan a "jól hangzik" "radikális" politika része - és egy teljesen más dolog tenni is az ellen, ami ellen beszélünk.
Persze jól tudjuk azt is, hogy jobbikos képviselők ott ülnek az Európai Unió parlamentjének padsoraiban.

Önmagában csak ezért is furcsáljuk a Jobbik tevékenységét, mert önök a saját munkehelyének, "kenyéradó gazdáinak" zászlaját égetik el, beszélnek ellene - amikor köztudott, hogy önök közül többen onnan kapják a pénzüket.
Szorgalmasan be is lépkednek különböző, európainak kikiáltott pártokba, mint pl. Morvai Krisztina esetében is történt. Igaz, hogy az is egy kicsit bal horogra sikeredett, mert "véletlenül" Jan Slota és Sesej vajda is oda lépett be, róluk pedig köztudott, hogy magyargyűlölők.
Az is igaz, hogy "nagy tagadások" közepette Morvai Krisztina kilépett onnan. 
Már önmagában az is furcsa, hogy miért kellett neki kilépni onnan, ha a tagja sem volt annak a pártformációnak?

Több kérdés is felmerült bennünk ezzel az újabb üggyel kapcsolatban, amit megosztanék önökkel:
a Jobbik látszólagos E.U. ellenessége és Magyarország Európai Unióból való kilépést látszólagosan legjobban szorgalmazók kapcsán, ill. azok fő szószólóival, vagy legalábbis ennek a színháznak a rendezőivel, ill. azzal az oldallal, amit  önök előszeretettel saját maguknak vindikálva "magyar nemzeti oldalnak" neveznek, természetesen ezt a "MANO" jelzőt csak és kizárólag a Jobbikra értve.


Az önök pártja, a Jobbik tulajdonképpen mit akar, vagy mit szeretne csinálni az Európai Unióban?
Az már mindenki számára világossá vált, hogy onnan kilépni nem akarnak, zászlóégetés ide, vagy oda...

Mikor jön el az az idő, amikor önök nyílt lapokkal kezdenek el játszani, és nem csak a saját szavazóikat és az embereiket vezetik félre a kommunikációjukkal?
Persze tudjuk, hogy önök mindent felvállalnak, ami önöknek "jól hangzik", és éppen segít politikai mélypontjukon, amely talán egy fél százalékot lendíthet a megítélésükön - igaz az önök számára nincs tartalom mögötte, önöknek csak a hangzás a lényeg.

Miért van az, hogy a jobbik ugyanúgy kettős játékot üz, és kettős mércét alkalmaz szinte mindenben, úgy az Európai Unióra vonatkozóan, mint a többi hazafias szervezettel szemben, mint az önök állítólagos liberális ellenfelei?
A Jobbik sem különb náluk, vagy még talán náluk is rosszabb, ki tudja....
Miért van az, hogy a prominenseik másról beszélnek a médiában, és mást tesznek a gyakorlatban, és teljesen mást képviselnek?

A mostani példa is ennek a kettős játéknak a tiszteletreméltó bizonyítéka.
Elégetik az E.U.-s zászlót, és sorozatosan kampányolnak az E.U.-ból való kilépés mellett, majd valaki bead egy sor aláírásgyűjtő ívet az Európai Unióból való kilépésre vonatkozóan, és önök azt természetesen leszavazzák az OVB-ben.
Tudják az a furcsa az egészben, hogy az önök jobbikos OVB tagja akár tartózkodhatott is volna, vagy nemmel is szavazhatott volna, akkor is leszavazta volna az OVB; ergo nem volt szükség az önök jobbikos OVB tagjának a támogató szavazatára. Talán még a tartózkodásra is lusta volt, vagy nem egyeztetett netán a vezetéssel?
Talán túl hirtelen kellett dönteni, és ez lett az eredmény?
Nevetséges - kutyakomédia, de azokból is az a fajta, amelyben sakálok és hiénák tépik szét az embert.
Először nem tudtuk, hogy sírjunk, vagy nevessünk magukon, de végülis egyszerre mindkettő mellett döntöttünk - azonban nem a nevetéstől sírunk, hanem a sírástól nevetünk.

Ezek után már csak egy kérdés maradt:

Kit vagy mit képvisel egyáltalán a Jobbik?

Ugrás az oldalra  1 2 3

Hírkategóriák