Közélet - Politika

szerda 25 december 2013

Posticon A Kúria közzétette devizahitelekkel kapcsolatos jogegységi határozatát

Posted on 25 dec : 12:19 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

20100615kilakolta.jpgA Kúria közzétette devizahitelekkel kapcsolatos teljes, indoklással együtt 20 oldalas jogegységi határozatát hétfőn a honlapján.
A legfelsőbb bírói fórum polgári kollégiuma december 16-án ült össze, hogy jogegységi tanácsként határozatot hozzon a devizahitelek ügyében, a bíróságokra kötelező döntés még aznap meg is született, és annak lényegét az ülés szünetében Wellmann György kollégiumvezető ismertette az újságírókkal a Kúria épületében.

A jogegységi határozat rendelkező része kimondta többek között, hogy a devizahitel önmagában az adóst terhelő árfolyamkockázat miatt nem ütközik jogszabályba, és az az adós viseli az árfolyamváltozás hatásait.
A hétfőn közzétett teljes határozat indoklása kitér arra, hogy a devizahitelek elterjedésekor jogszabály nem határozta meg a devizaalapú kölcsön fogalmát, az arra vonatkozó szabályok a teljes hiteldíjmutatóról (THM) szóló 1997-es rendeletből voltak kiolvashatók. “A jogszabályok igen következetlen megnevezéseket használtak a konstrukció elnevezésére, és az egyes jogszabályok részben eltérő módon definiálták a devizaalapú kölcsönt.”   

Tovább...
csütörtök 23 május 2013

Posticon Nyílt levél az országgyűlés képviselőinek és parlamenti pártjainak!

Posted on 23 máj : 17:22 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

nep.pngA Nemzeti Értékelvű Párt a kampányfinanszírozással kapcsolatos törvénytervezettel több ponton nem értünk egyet, mert az sérti az esélyegyenlőséget és a tisztességes választáshoz való jogot, a demokratikus alapelveket, azon túl pedig diszkriminatív.

Kifogásoljuk, hogy a hatalmon levők mindig elfelejtenek ilyen kardinális kérdésben azokkal egyeztetni és vitát rendezni, akiket ez a törvény érint, mindent csak egymás közt döntenek el, pedig a kampányfinanszírozási törvény az összes a választásokon indulni kívánó pártot érinti, így azokat is, akik ma még nem tartoznak a parlamenti pártok közé!

Számunkra úgy tűnik a hatalom arra törekszik, hogy a mai parlamentben ülő pártokat betonozzák be a parlamentbe és ezen keresztül a hatalomba!
Valószínűleg ezért van az, hogy a kampányfinanszírozásra fordítandó összeget csak önök a ma is milliárdos költségvetéssel rendelkező parlamenti pártok finanszírozására kívánják fordítani a kampányfinanszírozási törvényben biztosítandó kampánytámogatási összegeket!
Lehetséges, hogy önök így szeretnének saját maguknak egy kis „ingyen pénzt” biztosítani a parlamenti pártok által évente felvett pártfinanszírozáson túl?
Uraim önök azokat a kitételekkel adnák a kampány finanszírozást, hogy :

Tovább...
szombat 30 június 2012

Posticon A Nemzeti Értékelvű Párt követelései

Posted on 30 jún : 15:04 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

16:15:46

2012-07-26

Összeállítottunk egy pár kisebb pontot Magyarország irányítására/jogrendszerére vonatkozó stratégiánkról, ami nem annyira lényeges, ha más pártok is átveszik, illetve kényelmetlen lenne lobogójukra tűzni, ezért eddig nem is tették meg (és valószínűen nem is fogják megtenni):

1. Mi, a Nemzeti Értékelvű Párt (NÉP) követeljük, hogy a magyar állam, annak kormánya és független bírósága ismerje el, hogy sérülnek a romák emberiségi jogai Magyarországon, és biztosítsa számukra a kivándorláshoz szükséges feltételeket, amennyiben lemondanak magyar állampolgárságukról!

2. Mi, a Nemzeti Értékelvű Párt (NÉP) követeljük, hogy a politikusok által hivatali idejükben elkövetett törvény- és szabálysértések ne évüljenek el! Legyenek visszamenőlegesen büntethetőek!

3. Mi, a Nemzeti Értékelvű Párt (NÉP) követeljük, hogy mindennemű kárpótlást, kisebbségi önkormányzati finanszírozást és más etnikai alapokon nyugvó pénzbeli juttatásokat a magyar állam határozatlan időre függessze fel országunk anyagi helyzetére való tekintettel!

4. Mi, a Nemzeti Értékelvű Párt (NÉP) követeljük, hogy legyen elsődleges szempont a hazai nemzeti gazdaság védelme, és az azt alkotó, 100%-osan magyar tulajdonban lévő kis- és középvállalkozások élvezzenek törvényi védelmet, valamint nagyobb mértékű adókedvezményeket!

5. Mi, a Nemzeti Értékelvű Párt (NÉP) követeljük, hogy a személyi jövedelemadó a társadalmi szolidaritás elve alapján normalizálódjon, többsávos adórendszer bevezetésével! Fizessenek a több adót a gazdagabbak!

6. Mi, a Nemzeti Értékelvű Párt (NÉP) követeljük, hogy a mindenkori magyar kormány biztosítsa a tisztességes európai szintű bérezést a foglakoztatás minden területén!

7. Mi, a Nemzeti Értékelvű Párt (NÉP) követeljük, hogy Magyarország köztársasági elnökének személyét népszavazás döntse el, és a népszavazáson bárki elindulhasson!

8. Mi, a Nemzeti Értékelvű Párt (NÉP) követeljük, hogy Magyarország mindenkori kormánya az azt megelőző választási eredményeitől függetlenül rá két évre kötelezően megerősítő népszavazást írjon ki és tartson!
Amennyiben a kormánypárt a bizalmi szavazáson megbukik, úgy írjon ki új demokratikus választásokat!

9. Mi, a Nemzeti Értékelvű Párt (NÉP) követeljük, hogy a hazánkban levő nemesfémek, vagy belőlük készült tárgyak (réz, ezüst, arany és ezek tetszőleges arányú vagy összetételű ötvözetei) külföldre ne legyenek szállíthatóak, sem ott értékesíthetőek!

10. Mi, a Nemzeti Értékelvű Párt (NÉP) követeljük, hogy a hazánkban működő bankokat tisztességes működésre kötelezzék, ennek szigorú  törvényi feltételeit a magyar állam teremtse meg.

11. Mi, a Nemzeti Értékelvű Párt (NÉP) követeljük, hogy a magyar állam tiltsa be az uzsora kamat használatát a bankok és magánszemélyek esetében is, egyben a magyar állam maximalizálja és szabályozza a hitelkamatok mértékét.

12. Mi, a Nemzeti Értékelvű Párt (NÉP) követeljük, hogy a magyar állam vonja felelősségre mindazon bankokat és ezen bankok vezetőit, amelyek az ún. "devizahitelezéssel" hitel károsultaknak kárt okoztak. A törvényhozás hozzon olyan törvényeket, amely az ilyen jellegű tevékenységet a jövőben megtiltja és amely nevesítve is büntetni rendeli az ilyen jellegű tevékenységet
Ezen törvényi szabályozás pedig kategorikusan mondja ki, ill. rögzítse, hogy az így megkötött szerződések érvénytelenek minősülnek.


A Nemzeti Értékelvű Párt,
a NÉP pártjának elnöksége.

kedd 19 június 2012

Posticon Minden nemzeti gondolkodású embert szívesen látunk közöttünk!

Posted on 19 jún : 16:00 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

nep.pngA Nemzeti értékelvű Párt, a NÉP pártjában minden nemzeti gondolkodású embert szívesen látunk!

Sok emberrel vesszük fel a kapcsolatot, sajnos sokan nagyon bizalmatlanok, sokan megcsömörlöttek a politikától, mert átverte őket a Jobbik, FIDESZ, vagy más pártok.
Igyekszünk mindenkit meggyőzni, hogy a haza és a nemzet sorsa nem pillanatnyi fellángolás, vagy megcsömörlés kérdése, és a hazafiaknak akkor is tenni kell a dolgukat, ha kiábrándultak egy pártból, vagy mozgalomból! 

Ma ott tartunk, hogy mi hazafiak nem engedhetjük meg magunknak, hogy hátradőljünk, mert a haza és nemzetünk sorsa nem tűr halasztást!

Nem azt mondom, hogy már holnap bekövetkezhet a katasztrófa, hanem azt, hogy bármikor a jövőben!

Lehet nem holnap, vagy holnapután, lehet, hogy 10-év múlva.....

(Mindenki tudja, ismeri a mostani helyzetet, azt nem szeretném itt egy hozzászólás kapcsán ecsetelni.) 

Mindenki tudja, érzi és látja, hogy kevés az idő!
Kérünk benneteket ne csüggedjetek el!  

A magyar nemzet romokban, a magyar emberek elszegényedve, morálisan nagyon megtépázva, ellehetetlenítve, fogyóban, történelmünk meghamisítva, és folyamatos hamisítás alatt!

Ha össze kéne hasonlítani az előző korok eseményeivel a tatár dúlás sétagalopp volt ahhoz képest, amit ma átél és megtapasztal a magyar nemzet.

Ezt a háborút nem fegyverrel vívják, hanem pénzel, hatalommal, morálisan és intellektuálisan!

Nekünk hazafiaknak az a feladatunk, hogy a magyar nemzetet, a magyar hazát megmentsük, hogy az fennmaradjon az utánunk következőknek!

Tartozunk ezzel őseinknek, unokáinknak és a jövő MAGYAR NEMZEDÉKÉNEK!

Történelmünk során, a magyarságnak mindig sikerült talpra állnia az idegen, minket megszálló hatalmak rombolása és dúlásai után! 

Nem akarom most felsorolni, most és itt ezeket a hatalmakat, aki ismeri a történelmünket az pontosan tudja miről beszélek.

Mi bízunk benne, hogy ez most is sikerülni fog! Lévai György a NÉP elnöke

Bízunk abban, hogy a magyarság képes a valódi összefogásra és rabláncainak elszaggatására ebben a pénzhatalmi morális, intellektuális háborúban!

Ehhez kérjük a ti, magyarok, az itt élő magyar ajkú népek őseink, Istenünk és Boldogasszony Anyánk segítségét!

 

Lévai György

Nemzeti Értékelvű Párt,

a NÉP pártja. 


szombat 14 április 2012

Posticon Lecserélhetik Vonát - megy a levesbe?

Posted on 14 ápr : 20:02 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

Vélemény:
A jobbikot irányító háttérhatalom számára két forgatókönyv lehetséges:

1) Erre a hírre a maradék jobbikosok és azok a hazafias szervezetek, amelyek valamennyire még mindig szimpatizálnak a jobbikkal,
ismét összeállnak, és így a nemzetieket ismét megvezetve sikerül újra egy pár százalékot elérni, és mandátumhoz jutni,
ezzel kifogva a szelet mindenki más vitorlájából.

2) A jobbik egyszerűen a darabjaira hullik, és a belső hatalmi harcokban megsemmisíti önmagát.

A jobbikot irányító háttérhatalom és a végkifejlet szempontjából mindegy, hogy melyik forgatókönyv valósul meg.
A gazdasági háttérhatalomnak az a fontos, hogy a 2014-es választáson a nemzeti oldalt vagy ő irányítsa,
vagy szűnjön meg, mint politikailag számottevő erő.
Ha ismét nyerne a jobbik, akkor nyertek a hatalmak a végső széthullásig még négy évet.
Ha nem szerez mandátumot a jobbik, akkor a párt széthullik.
Ebben az esetben viszont nem biztos, hogy egy másik nemzeti erő kellő vagy számottevő súllyal bejuthat,
mert a szavazatok elaprózódnak az induló pártok közöt.
A hatalom számára mindenképpen pozitív a mérleg, és a végkifejlet is.

Valószínűleg az igazi okok itt keresendőek!

vona gabor
Vona Gábor

Vonát lecserélik, Szegedi Csanád az élre tör a Jobbikban? - Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke venné át a párt irányítását az idén esedékes tisztújítást követően, informálta a Hetek című újságot egy a Jobbik belső életére rálátással bíró, névtelenséget kérő forrás.


Szegedi_Csanad.jpg
Szegedi Csanád
A Jobbik tisztújító kongresszusára az utóbbi években jellemzően nyáron került sor, ám az informátor szerint idén ez másképp lesz: a párt irányítói szeptember–októberre tolnák ki a dátumot, hogy legyen idő bizonyos belső feszültségek elrendezésére. A Jobbikban ugyanis törésvonal húzódik a mérsékeltebb, „szakmai politizálást” támogatók és a további radikalizálódást szorgalmazó politikusok között - írta a Népszabadság.

A radikális vonaltól is jobbra álló Toroczkai László jobbikos önkormányzati képviselő korábban saját lapjában azt írta,„tűzzel-vassal irtani kell az úgynevezett szakpolitikusokat”, míg Balczó Zoltán alelnök többször is megpróbálta elhatárolni a pártot a párthoz kötődő radikális vagy akár neonáci szervezetektől.

A párt radikális szárnyához sorolják Szegedi Csanád alelnököt is. Az informátor szerint az ő elnökké választását egyszersmind Vona Gábor lecserélését támogatja a Jobbikot ténylegesen irányító Szabó Gábor pártigazgató és Novák Előd alelnök is. Szegedi Csanád arra a kérdésre, elindul-e az elnöki posztért, először azt mondta a Heteknek, hogy „még nem aktuális a kérdés.” Ezt követően Szegedi Csanád újra jelentkezett a lapnál, és első nyilatkozatának pontosítását kérte: nem kíván indulni a párt elnökségéért.
Irja a 168óra 

Kapcsolódó cikkek: Jövőn.info   Bendegúz Hírek 
 

péntek 13 április 2012

Posticon Nemzeti összefogást a jobbikkal?

Posted on 13 ápr : 19:37 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

nep.pngMi, a Nemzeti Értékelvű Párt - és elnöke, Lévai György - különböző közösségi portálokon (pl. facebook, stb.) mostanában bírálatokat kaptott (és sok szidalmazást, ill. nyomdafestéket nem tűrő rágalmazásokat) jobbikosok részéről.

 Kifogásolják, hogy bíráljuk őket (no nem ilyen finoman fogalmaztak), és mi ezért hogyan képzeljük velük az összefogást....
Most azt állítják, hogy össze kellene fognunk, mert nyakunkon vannak a 2014-es választások.

Ezzel kapcsolatban természetesen van néhány érthetetlen dolog számunkra:
Hogyan képzelheti az összefogást a jobbik párt, vagy akár a képviselőik, amikor ők éveken keresztül folyamatosan (és természetesen a mai napon is) rágalmaztak, és sarat dobálnak minden nemzeti erőre, avagy ha tetszik mindenkire, vagy egy másik nemzeti erőt képviselő emberre, így természetesen ránk is.

Az is természetes, hogy saját pártjukból mára minden rendes hazafit eltávolítottak, különféle módszerekkel ellehetetlenítettek, vagy elvették a kedvét a politizálástól. Persze, a jobbik viszont közelében sincs annak, amit tőlünk nyugatabbra úgy neveznek, hogy politika - ugyanis a jobbik sohasem épített az építő jellegű kommunikációra, a politikához pedig jó kommunikáció és konstruktivizmus kell, és politikája - felénk és más pártok felé nézve is - kimerült mások lejáratásában, a pocskondiázásában, stb....

Mára a Jobbikban csak a politikailag és gondolataiban is igénytelenebbje maradt, akiknek tudása, intelligenciája és értelmi színvonala vélhetően eléggé alacsony. Megkockáztatom, sokan még az egyszerű és logikus gondolkodásra is képtelenek, mert egyszerűen képtelenek az ok és okozati összefüggések felismerésére, továbbá nem keresik a miérteket, nemhogy a miértekre a válaszokat.
Azért is tartanak ma ott, ahol tartanak tagságuk számának tekintetében.
Azonban ne feledkezzünk meg a pártjukban található azon kevés emberről, akik akár képesek is lehetnének ezeket a visszásságokat belülről is megváltoztatni, ám őket a belső politikai szinteren mesterségesen alacsonyan tartják.
Mindezt természetesen okkal teszik.....
Ezen embereknek természetesen fájdalmas lesz az ébredés, de erről nem mi tehetünk majd. 

Ráadásul, mi egyre inkább úgy látjuk, hogy a jobbik pártja nem véletlenül, hanem szándékosan téveszti az irányt, és vele együtt a célt, és ez a politikai ócsárolás mára már sorozatosan megszokottá vált minden nemzeti erő felé, amelyik nem a jobbik.

A jobbik inkább támad neki egy vele úgymond "hasonlóan gondolkodó" nemzeti erőnek, mint a kizsákmányoló hatalomnak;
gondolok itt olyan úgymond "hasnolóan gondolkodó" nemzeti politikai erőre, mint amilyenek mi is vagyunk, bár természetesen mi már tudjuk, hogy a jobbik célja nem nemzeti erőnek lenni, hanem csak annak állítani be magát - politikai előnyt szerezve ezzel saját maguknak, és azoknak a nemzetközi érdekeknek, akik mögöttük állnak.  

Persze tudjuk, hogy ez sem véletlen, mert így rendelték meg  a jobbiktól a hatalmak - hiszen ezért hozták létre azt a pártot, ami ma úgy hívunk, hogy jobbik. Pedig ki kell mondanunk, hogy a jobbik nem a jobbik, hanem a "rosszabbik" - bár ide egy sz-betűs szó illene igazán - mivel olyan dolgok történtek a háza táján, amelyek talán még az mszp-ben sem....

Azonban természetesen szeretnénk megnyugtatni mindenkit, hogy olyan, magát érdekből nemzetinek tartó "erővel"  nem kívánunk összefogni. Azok, akik szándékosan eltávolítják vagy eltávolíttatják tagjaik közül a hazafiakat, alaptalanul rágalmazzák és megpróbálják lejáratni más hazafias erők képviselőit, egyszerűen nem érdemlik meg az összefogást.

Kétségünk sincs affelől, hogy a jobbikot a mai napon is fémjelző, bármilyen beosztású vezetője vagy vezetői rétege képes ne lenne önös céljai elérése érdekében - bármely célból - a saját embereinek feláldozására és lejáratására. Ugye pontosan ez történt számos esetben, amikor a belső érdek ezt kívánta - erre kiváló példa K. Robi lemondatása a kuruczinfón keresztül, vagy gondolhatnék itt Dósára vagy Ináncsira is, és sajnos itt meg kell emlékezzünk Eszes Tamásról is.
Mindannyian tudjuk, miről szólnak a fenti sorok. 

A jobbiknak és annak felső vezetésének soha nem voltak szentek a saját emberei, azokért soha nem álltak ki, azonban értük felelősséget soha nem vállaltak, és megnyugtathatunk mindenkit, hogy várhatóan soha nem is fognak kiállni senkiért, és semmiért, csak és kizárólag egymásért, és a saját érdekeikért. Így történt ez Gyöngyösön, Gyálon, Hajdúsámonban, Kiskunlacházán, stb. - itt mindenki behelyettesítheti a sajátját, ill. amiről tud.

Ha érdekeik úgy kívánták, vagy valakik veszélyeztették a vezetőik pozícióját, vagy azok érdekeit, akkor ők maguk próbálták lejáratni saját embereiket, vagy direktben, vagy áttételesen. Sok hazafi távozott emiatt, ill. ilyen okból és módon a jobbikból.

Hozhatnánk fel egy csomó példát, de minden megtalálható az interneten, így külön azt nem sorolnánk fel.

Mindezzel kapcsolatban tulajdonképpen csak egy kérdésünk van, amit mindenki számára fel szeretnék tenni - tehát a kérdés:

Önök szerint hogyan állhat ki a Jobbik (párt, vagy annak vezetése, vagy ami tetszik) a magyarság és a magyarok érdekeiért, amikor még a saját embereiért sem áll(t) ki?

(Természetesen magában minden ember tudja a választ, még csak jobb oldalinak sem kellene lenni hozzá.)


- Nemzeti Értékelvű Párt

Ugrás az oldalra  1 2 3 

Hírkategóriák