Publicisztika

szombat 29 június 2013

Posticon Az Ujgurok – a nép, amely csak a magyart tartja rokonának

Posted on 29 jún : 12:59 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

ujgurok.jpgAz ujgur testvéreink  eredetileg Mongóliában éltek, elődeik tagjai lehettek a hunok törzsszövetségének.

Négyezer éves történelmük, szépséggel és titkokkal teli kultúrájuk van – ők az ujgurok. Távoli földön, Belső-Ázsiában élnek, de a magyarokat rokonaiknak tartják. Bármennyire is furcsa, sokkal többet tudnak rólunk, mint ahogy azt gondolnánk.
A tízmilliós ujgur kisebbség Kína nyugati részén , a hivatalos nevén Hszincsiang Ujgur Autonóm Tartományban él. Az ujgurok egymás között hazájukat csak Ujgurisztánnak illetve Kelet-Turkesztánnak hívják, vagy épp mindkettőnek. A húszmilliós Hszincsiang Kína egyik legnagyobb tartománya. Területén, amely 16 –szor nagyobb Magyarországnál, 13 etnikum él. Legnagyobb lékszámban az ujgurok. Az ötven éve tartó erőszakos kínai betelepítések miatt már arányuk 50 százalék alá csökkent. A türk nyelvcsaládhoz tartozó ujgurok a történelem során figyelemre méltó kulturális kincset halmoztak fel, amely a 19. században a térségbe érkező kutatókat és felfedezőket is bámulatba ejtette.

Tovább...

Posticon Tárihi Üngürüsz. Őstörténetünk titkai

Posted on 29 jún : 12:51 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

Tharih-i ÜngürüszA magyarok őstörténetének talán legfontosabb forrását a 19. század közepén az isztambuli bazárban találta meg Vámbéry Ármin, de az Akadémia az 1980-as évekig titkosította a rendkívüli kódexet.

Százhúsz évig hevert az Akadémia polcain a magyar ősgeszta kézirata, amelyet Vámbéry Ármin fedezett fel az Isztambuli bazárban.

A magyar régmúltról szóló, egyik felbecsülhetetlen értékű krónikánk, a „Tárihi Üngürüsz” az ősmondáktól a mohácsi vészig mutatja be Magyarország történetét. Több neves kutató úgy véli, hogy ez az eredeti ősgeszta.

(A Tarih-i Üngürüsz letölthető: innen)

Tovább...
szombat 09 február 2013

Posticon Bedőlt devizahitelesek - váratlan pofon jöhet

Posted on 09 febr : 10:32 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

devizahitelesekEgy év elteltével kitehetik a szűrét az ócsai lakóparkból azon eladósodott lakáshiteleseknek, akiknek ingatlanát ezen idő alatt sem tudja értékesíteni bankjuk. Az első 80 ház bérletére február 15-ig pályázhatnak a rászoruló családok. A beruházás teljes költsége alapján a házak négyzetméterára több mint félmillió forint.

Önhibájukon kívül is kikerülhetnek az ócsai lakóparkból a bedőlt lakáshitelesek. A jelenleg épülő lakóparkba a szociálisan rászoruló, jelzáloghitel adósságot felhalmozó személyek költözhetnek be, az első ütemben 80 házba, 80 család. A beköltözőket pályázaton választják ki, a pályázat beadási határideje február 15-én jár le. A rendeletben meghatározott szabályok szerint azok pályázhatnak, akiknek jelzáloghiteles házát már elárverezték, vagy kijelölték kényszerértékesítésre, de még nem adták el, de várhatóan a pályázati döntésig (március 25.) arra sor kerül.

Azok pályázatát is támogathatja azonban a bírálóbizottság, s velük bérleti szerződést köthet a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. (NET), akik a döntés meghozataláig nem veszítik el ingatlanjuk tulajdonjogát, de egyéb pályázati feltételnek megfelelnek. Így azoknak a beköltözőknek, akiknek meglévő házát a bérleti szerződés aláírásától számított egy éven belül nem tudja eladni a hitelező bank, megszűnik az ócsai bérletük, ki kell költözni a lakóparkból. Az RTL Klub Házon kívül című műsorában szerdán bemutatott egyik pályázó egy olyan bedőlt lakáshiteles volt, akinek házát már egy éve nem tudja eladni bankja, s előfordulhat, hogy arra a következő egy évben sem kerül sor. Ráadásul ezen idő alatt az adóssága is tovább növekszik.

Tovább...
csütörtök 07 február 2013

Posticon A havi ötszáz eurót is alig éri el a magyar átlagbér

Posted on 07 febr : 13:17 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

Átszámítva a havi ötszáz eurót is alig-alig éri el a magyar átlagbér: tavaly novemberben a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, költségvetési intézmények­­­­nél és nonprofit szer­ve­zeteknél a nettó kereset 142 900 forint volt, ezen belül a fizikai foglalkozásúaké 99 800, a szellemi foglalkozásúaké 188 600 forintot tett ki. A bruttó átlag­ke­re­setek 4,6 százalékkal, a csa­ládi ked­vez­mény fi­gye­lem­bevé­te­le nélkül számított nettók 2 százalékkal ha­ladták meg az előző év azo­nos időszakának mutatóit.

 

A közfoglalkoztatás hatását kiszűrve a nettó keresetek átlag 3,6 százalékkal emelkedtek, ami a reálbér egyértelmű csökkenését jelzi, mivel novemberben 5,2 százalékos volt a fogyasztói árak emelkedése.

Tovább...
vasárnap 22 július 2012

Posticon Jó reggelt, egy éve kormányon vagytok, és már sokadszorra lesz miattatok magasabb a következő törlesztőrészletem.

Posted on 22 júl : 23:07 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

Olvastam egy igen érdekes cikket az alábbi linken: Link, (dot) hu/velemeny/2011/09/09/a_legnagyobb_ellenzeki_part_a_fidesz/ Ezzel kapcsolatban néhány dolog jutott eszembe:

 

Kedves FIDESZ!


Eddig ez a harmadik ciklusa ennek a csapatnak a 21-év alatt.

Igazán nem mondhatják, hogy nem kaptak eddig esélyt. 

Most sem az a fontos nekik, hogy azokon az embereken segítsenek, akikről eddig már 80-bőrt lehúztak.


Minden egyes mozdulatukkal a gazdagokat támogatják, amióta a parlamentbe megjelentek.

Igaz, ezek a tények igazak minden parlamentben ülő erőre.

Az eddig eltelt 21-22-év alatt azon kívül, hogy megtömték családjuk, és csókosaik zsebeit semmivel nem foglalkoztak.

Az emberek megélhetésével, anyagi-emberi boldogulásukkal nem érdekelte őket, és ma sem érdekli.

Aztán mindenre a piac hatalma, és szabályozó rendszerét próbálták ráerőltetni, ami mérhetetlen butaságra vallott.

Felsorolhatnék itt sok dolgot a vadprivatizációtól, a cselédtörvénytől kezdve a banki károsultak csomagjaiig, azonban ezt a hely szűke miatt nem teszem.

Egy szónak is száz a vége, maguk is nagyban részt vettek abban, hogy az országot az ön szavaival élve "még jobban eltapossák" nincs itt szó arról, hogy a gazdaságot külföldről mozgatnák, hanem pusztán arról van szó, hogy a parlamenti erőknek egyetlen tevékenységre futotta, a zsebeik megtömésére, és persze az ország kiárusítására.

Ez olyannyira sikerült is nekik, hogy nem maradt az országnak a mai parlamenti elitet és csókosaikat kivéve, betevő falata sem.

Most meg azon siránkoznak, hogy a külföldi tőke irányítja az országot, meg, hogy vissza kell szerezni a szuverenitásunkat. 

Kérdezze már meg valaki önök közül Orbán Viktort, hogy mit értett ezalatt?

Hogy mit kell visszaszereznünk?

Tudtommal az alkotmány szerint Magyarország SZUVERÉN Köztársaság....

Ki foglalta el ezt az országot katonailag? 

Ha ez valóban így van, hogy Magyarország nem független (szuverén) állam, akkor nem kéne közölni a lakossággal, hogy kik szálltak meg bennünket, és melyek a megszálló erők?

A FIDESZnek ma és a többinek is egyetlen dologra futja most is, a választójogi törvény átalakítására....és úgy csinálnak, mintha az hű de mennyire fontos lenne az országnak.

Tudják mi lenne a fontos, újjáépíteni az országot, annak gazdaságát, munkahelyeket és nem pedig cselédmunkát teremteni...ez lenne a fontos!

Nem pedig az, hogy úgy alakítsák át a törvényeket, hogy csak ők maguk maradjanak a parlamentben.....teljhatalommal.

csütörtök 12 július 2012

Posticon Az EP felszólította Romániát Verespatak ügyben

Posted on 12 júl : 21:02 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

verespatak.jpgA romániai hatóságoknak minden körülményt mérlegelniük kell, mielőtt döntést hoznak a verespataki aranykitermelés beindításáról, és tiszteletben kell tartaniuk az EU valamennyi idevonatkozó irányelvét – áll abban a jelentésben, amelyet az Európai Parlament (EP) petíciós bizottsága csütörtökön fogadott el Brüsszelben a testület romániai tényfeltáró látogatásának eredményeiről.

A román hatóságoknak a petíciós bizottság szerint alaposan meg kell indokolniuk azt, ha áttérnek az arany korábbi, úgynevezett flotációs technológia segítségével történő kinyeréséről a cianid alapú kinyerésre – emelte ki Bagó Zoltán néppárti EP-képviselő az állásfoglalásból. Nyilatkozatában Bagó Zoltán úgy fogalmazott, hogy „határozott, meggyőző és Magyarország számára rendkívül kedvező" dokumentumot fogadott el az EP-testület.

Tovább...

Hírkategóriák