Gazdaság

csütörtök 18 október 2018

Posticon Magyarországról 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a nyolcvanas évek óta - John Christensen:

Posted on 18 okt : 19:03 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

ChristensenSajnos hazánk az eredmények alapján a világon a 12. helyen áll a kirabolt országok között.
Sokkal korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt is megelőzzük, ezt egy nemzetközi jelentés állítja.
John Christensen, a Tax Justice Network igazgatója, közgazdász, korábban offshore bankár volt. 
Most 10 tényt sorol fel, mely bizonyítja Magyarország kirablását.

Tovább...

Posticon Sokkal több profit vándorol ki Nyugatra, mint amennyi uniós forrás érkezik Közép-Európába

Posted on 18 okt : 08:32 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

PikettyA magyarországi médiában jelentősebb „szakmai” vitát váltott ki Thomas Piketty francia (sztár)közgazdász cikke, amely a visegrádi országokat külföldi tulajdonú országoknak nevezte, ahonnan több pénz áramlik ki a nyugati cégeken keresztül, mint amennyi beruházás vagy uniós forrás érkezik.

A vita nem meglepő, hiszen Magyarországon áprilisban parlamenti választások lesznek, és Piketty épp a magyar kormányt minden fronton támadó brüsszeli technokraták és ellenzéki sajtó egyik méregfogát húzta ki azzal, hogy kiszámolta: Magyarországról több profit megy nyugatra, mint amennyi uniós támogatás visszajön.

Tovább...
hétfő 19 október 2015

Posticon "Az országnak harmada éhen gebed..."

Posted on 19 okt : 10:58 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

enni.jpgA magyar lakosság 31,1 százalékát fenyegeti a szegénység az Eurostat adatai szerint. A magyarok 23,9 százalékánál rosszak a megélhetés körülményei.

Az Európai Unió lakosságának 24,4 százalékát, 122 millió embert fenyegette tavaly a szegénység vagy a társadalomból való kirekesztettség az Európai Unió statisztikai hivatala által kiadott jelentés szerint.

Az elszegényedés által fenyegettek aránya tavaly kissé csökkent a 2013-as 24,5 és a 2012-es 24,8 százalékhoz képest, de fölötte van a 2008-as 23,8 százaléknak.

Az Eurostat módszertana szerint azt fenyegeti a szegénység, akinek havi jövedelme nem éri el az adott ország medián jövedelmének 60 százalékát, komoly gondot okoz a megfelelő életkörülmények biztosítása (például közüzemi számlák megfizetése, bizonyos tartós fogyasztási cikkek megvásárlása), vagy tartósan problémája van a munkakereséssel.

Tovább...
hétfő 12 október 2015

Posticon Tényleg fillérekért dolgozunk Magyarországon!

Posted on 12 okt : 13:48 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

dollarvege.jpgÉrdekes ábrát tett közzé a Twitteren a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) az egyes országok minimálbéréről vásárlóerő paritáson amerikai dollárban. A rossz hír, hogy a vizsgált 27 országból csak három helyen keresnek kevesebbet, mint Magyarországon, úgy tűnik, hogy számunkra a lengyel bérek is az álomkategóriába tartoznak.


Tovább...
kedd 28 október 2014

Posticon Néhány gondolat az internetadóról, mosószeradóról és az ilyen "kis" adók bevezetéséről és persze a demokráciáról

Posted on 28 okt : 15:55 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

Levai_gyorgy.pngSajnos a tüntetést a szocialista kötődésű szatellit-szervezetek szervezték, akik magyarországi megítélése mélyponton van, az aktivisták is hozzájuk igen közel álló személyek és valószínűleg így próbálnak meg több szimpatizánst szerezni.
Gyakorlatilag a szocialisták (szoc-libek) saját szimpatizánsaikat hívták ki az utcára.
Gondolom azért azt tudja mindenki, hogy egyik napról a másikra egy újonnan  alakult szervezetnek nem lehet ilyen tömeg a háta mögött.

Nekünk a NÉP-nek sincs, pedig mi is pár éve már megalakultunk.
Talán érthető, hogy azért szervezték egyedül ők, mert minden más kisembereket képviselő párt el van nyomva, semmilyen támogatást nem kap, és így pl. tiltakozni sem tud, nemhogy tömegeket megmozgatni.

Ráadásul ezeknek a szervezeteknek a technikai feltételei is hiányoznak gondolok itt pl egy roppant egyszerű dologra a kihangosításra.

Enélkül pl. semmilyen megmozdulást nem lehet szervezni.

Másrészt az un. parlamenten kívüli pártok semmiféle médiafelületet nem kapnak, véleményük kifejtésére.

Tovább...
szombat 20 szeptember 2014

Posticon Ennyi magyar dolgozik minimálbérért vagy kevesebbért

Posted on 20 szept : 08:55 by author Nyomtatóbarát változat hír létrehozása pdf formátumban

kenyer.jpegA 2012-es 1,263 millió után tavaly már 1,345 millióan szereztek minimálbér vagy az alatti munkaviszonyból származó bérjövedelmet - derül ki az adóhatóság legfrissebb összesítéséből.

2013-ban az összes adóbevalló (4,494 millió személy) 30 százaléka realizált a minimálbérnek megfelelő, vagy annál kisebb összegű munkaviszonyból származó jövedelmet; vagyis 1,345 millióan. A 2012-es adatok szerint akkor még a bevallók 28 százaléka, vagyis 1,263 millió ember vallott be legfeljebb minimálbéres jövedelmet a munkaviszonyából - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2013 adózási tapasztalatait összesítő dokumentumából.

Tovább...
Ugrás az oldalra 1 2 3 

Hírkategóriák